1 meter hestkuk

FREDRIKSTAD (Dagbladet): Hingsten Baldor ble vallak over natta. I nattas mulm og mørke snek ukjente gjerningsmenn seg inn i speiderleiren og regelrett kastrerte toåringen. Nå ber de fortvilte speiderne om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag står Baldor, eller Haldis som han kalles nå, tjoret fast i teltet til speidergruppa fra Rauma Innfjorden på landsleiren Urban i Fredrikstad. Mismodig og frarøvet sin manndom: en hestkuk på en liten meter med matchende baller.

Norges største gyngehest er bare en skygge av seg selv.

- Da jeg ankom leiren var hesten allerede kastrert, stakkar. Og akkurat nå som han skulle begynne å avle små gyngehester, sier speiderleder Lars Stenerud oppgitt.

Ingen kan gi noen fullgod beskrivelse av gjerningsmennene. De var menn, med en dialekt som sannsynligvis stammet fra et sted sør for Lillehammer. Tyvene var bevæpnet med skrujern.

- At det var menn kan tyde på at de var misunnelige, mener speiderlederne Marianne Skare Skavøy og Synnøve Solheim.

Per i dag er alle de 10000 deltakerne på speiderleiren Urban i Gamlebyen i Fredrikstad mistenkt for det frekke tyveriet.

- Vi frykter at den allerede er kokt og malt opp, og solgt til Japan som potensmiddel, sier Lars Stenerud.

Utstyret er meldt savnet over leirradioen, og store letepatruljer har saumfart nærområdet. I dag holder speiderne nattevakt over Baldor.

- De kan stjele en kaps eller et kamera, men dette er en altfor personlig ting å stjele, sier speiderlederne.

Baldor selv er tydelig preget av situasjonen. Den før så virile hingsten er bare en skygge av seg selv.

- Nå egner han seg ikke engang til innavl, sukker speiderne.

<B>UNDERSTELL SAVNES:</B> Speiderne Rolf Gyldenskog (11) og Amalie Skavøy (8) ber omhjelp til å oppklare mysteriet med den stjålne trepenisen.