Ulvemarkering

10 000, 5000, 3500-4000 eller 2500 - hvor mange deltok egentlig i ulvemarkeringen?

- Mitt anslag var ikke ment som noe annet enn et anslag på at det var veldig mange folk der.

SLIK SÅ DET UT: Mandag kveld demonstrerte flere tusen mennesker utenfor stortinget mot regjeringens ulvepolitikk. Ifølge politiet var det rundt 2500 oppmøtte. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Under og etter ulvemarkeringen foran Storinget i går, var det flere som på egenhånd prøvde å anslå hvor mange som egentlig hadde møtt opp.

Politiet kunne i morgentimene i dag opplyse at rundt 2500 hadde møtt opp til ulvedemonstrasjonen. Politikerne har imidlertid kommet med egne anslag - som ikke stemmer overens med politiets tall.

Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum anslo i går kveld på Facebook at rundt 5000 personer hadde møtt opp for å demonstere mot klima- og miljøminister Vidar Helgesens (H) og regjeringens håndtering av ulveforliket.

Det er dobbelt så mange som politiet anslår at var til stede.

«Regjeringen har glemt at debatten om ulv handler om folks hverdag. Det gjør inntrykk når sikkert opp mot 5000 mennesker tar turen for å si at grensen er nådd. Vidar Helgesen og Erna Solberg må sette igang jakta nå. Folk som lever med problemene må tas på alvor!», hevdet Vedum.

Fra Stortingets talerstol i dag, under en debatt om klima- og miljøministerens redegjørelse om forvaltning av ulv, dro han det enda et hakk lenger.

«Ingen hadde trodd at det skulle være 5000 - 10 000, som politiet sa, foran Stortinget i går og kreve at Stortingets vedtak skulle bli gjennomført. Det er helt nytt i vår politiske historie at 5000 - 10 000 mennesker reiser fra hele landet for å stå foran Stortinget og ha én appell: Gjennomfør Stortingets vilje.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer