10 000 demonstrerte mot islam i Tyskland. Dette er flagget de veiver med

Pegida bruker norskliknende flagg i demonstrasjon.

PEGIDA-FLAGG: Mange tilhengere av den islamkritiske organisasjonen bruker et flagg som er forveksling lik det norske. Dette bildet er fra deres demonstrasjon i Dresden mandag kveld.  Photo: BERND SETTNIK/dpa/NTB scanpix
PEGIDA-FLAGG: Mange tilhengere av den islamkritiske organisasjonen bruker et flagg som er forveksling lik det norske. Dette bildet er fra deres demonstrasjon i Dresden mandag kveld. Photo: BERND SETTNIK/dpa/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det som av Bild anslås til å være 10 000 mennesker har i kveld møtt opp på en Pegida-marsj i sentrum av byen Dresden i tidligere Øst-Tyskland.

Den islamkritiske gruppa har holdt et titall demonstrasjoner det siste året, og noen av dem har hatt en oppslutning på over 20 000 demonstranter. Motdemonstrasjoner mot den islamkritiske gruppa i Dresden har trukket over det dobbelte.

Under dagens Pegida-demonstrasjon krevde demonstrantene Tysklands statsminister Angela Merkels avgang, og hun ble kalt «Den farligste kvinnen i Europa», skriver NTB.

Det kanskje mest iøynefallende under demonstrasjonene er imidlertid et flagg til forveksling likt det norske.

Nynazist-flagg Formen på flagget er identisk, men det såkalte skandinaviske korset. Fargene er imidlertid litt annerledes, med et svart kors, en gul rand og rød bakgrunn.

Leder for Pegida i Norge, Max Hermansen, sier de ikke er til stede under demonstrasjonen i Norge, men at Pegida i Tyskland bruker det norskliknende flagget som sitt seget.

- Det er et flagg de har valgt. De er opptatt av korset som et kristenkulturelt symbol, men dette er ikke det norske flagget, selv om det likner, sier Hermansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer