10 000 flere uten jobb fra oktober

Klokka 14 er det nytt rentemøte.

NYTT RENTEMØTE I DAG:  Høy arbeidsledighet kan føre til at Norges Banks styre bestemmer seg for å sette en allerede lav styringsrente, ytterligere ned.  Foto: SCANPIX
NYTT RENTEMØTE I DAG: Høy arbeidsledighet kan føre til at Norges Banks styre bestemmer seg for å sette en allerede lav styringsrente, ytterligere ned. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeidsledigheten steg med 10.000 personer fra oktober i fjor til januar i år.

De arbeidslÃse utgjorde 3,1 prosent av arbeidsstyrken i januar, mot 2,7 prosent i oktober, viser tall fra Statistisk sentralbyrås arbeidsmarked-sundersøkelse (AKU).

Analytikerne forventet på forhånd en oppgang i ledigheten på 3,2 prosent.

- Tilbakeslaget i økonomien er tydelig i AKU-tallene. Jobbveksten har stagnert og arbeidsledigheten stiger. Men økningen i ledigheten har vært litt mindre de siste månedene enn ventet. Vi venter videre oppgang i ledigheten og anslår at den i gjennomsnitt for 2009 vil bli 4 prosent, sier Kyrre Aamdal i DnB NOR Markets.

AKU-ledigheten fanger opp dem som søker arbeid uavhengig om disse er registrert hos Nav eller ikke. Den omfatter bare de som er registrert i folkeregisteret.

Klokka 14 i dag møtes styret i Norges Bank for å vurdere om styringsrenten skal endres eller ikke. Dagbladet.no følger saken.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer