10 000 hyllet Hareide

IFK Göteborg- Helsingborg 0- 1. Åge Hareide feiret sitt første seriemesterskap noensinne i går kveld. Med på moroa var hans fire norske gullgutter og titusener av Helsingborg-fans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette blir en fantastisk natt, sier Åge Hareide til Dagbladet. Festen startet med at spillerne kastet Hareide inn i dusjen med klærne på, og fortsatte på spillerbussen. På Stortorget i Helsingborg ble han møtt av 10000 elleville tilhengere. Alle i den fotballgale Skåne-byen ville være med på feiringen av det første seriemesterskapet på 58 år.

Veteranen Roland Nilsson danset seiersdans på scenen der alle gullguttene ble presentert. Blant dem den norske kvartetten Lars Bakkerud, Kenneth Storvik, Stig Johansen og matchvinneren i går, Arild Stavrum.

Sjefen sjøl fyrte opp en seierssigar og var i fotballhimmelen.

- Dette var en veldig viktig seier for meg, sier Hareide.

Bevarte roen

Helt siden klubben vant serien i 1941, har byen hungret etter ny suksess. Sulten ble ikke mindre da AIK snappet pokalen foran nesa på Hareide og hans menn i siste serierunde i fjor.

- Hele Sverige har unnet oss denne seieren på forhånd, etter at vi tapte gullet på målstreken i fjor, sier Hareide.

Også i går kunne AIK stjålet pokalen. De tok tidlig ledelsen borte mot Vrebro, og vant til slutt 2- 0. Men der Helsingborg ble paralysert da det gjaldt som mest mot Häcken i fjor, bevarte de roen mot Göteborg i går.

Men inntil Arild Stavrum scoret kampens eneste mål, var nervene i helspenn hos Hareide.

- Veldig nervøst

- Jeg hadde ikke krefter til å reise meg, sier han. Hareide er kjent for å stå ved siden av benken og brøle instrukser til spillerne.

- Det var veldig nervøst, og jeg hadde ikke noe fornuftig å si. Det var bedre å sitte stille og holde kjeft, sier han.

På merittlista har han cupmesterskapet med Molde fra 1994 og cupseieren med Helsingborg i fjor som eneste titler. Seieren i går var den perfekte avslutningen på svenske-karrieren:

- Man sier jo at man skal gi seg på topp. Og stort bedre enn dette kan det vel ikke bli. Jeg har hatt to fantastiske år i Sverige, sier Hareide, som skal trene danske Brøndby fra nyttår.