10 000 i dusør for Sæles hode

BODØ (Dagbladet): Politiet i Bodø har henlagt sakene mot to personer som ble anmeldt for drapstrusler mot den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle. De to skal ha bedt om å få 28-åringen drept i fengslet mot en betaling på 10.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den drapstiltalte 28-åringen som selv fikk rede på drapstruslene mot ham mens han satt i Bodø Kretsfengsel. Rundt nyttårstider valgte han å anmelde to menn som står på vitnelista i saken mot ham.

De to skal ha ringt en bekjent i Trondheim og spurt om han kjenner noen som kunne tenke seg å ta livet av Sæle i fengselet i Trondheim for 10.000 kroner. Hvis Sæle blir dømt for drapet på Linn Charlott Nesblom, er det mest sannsynlig at han må sone dommen i Trondheim.

Sæle ble gjort kjent med dette via en venn fra hjembygda i Meløy. Sæle ringte til mannen i Trondheim, som han også kjenner fra hjembygda, og fikk bekreftet at han hadde fått spørsmålet fra de to mennene en sen kveldstime rundt nyttår.

Påklaget til statsadvokaten

I samråd med sin forsvarer Nils Aga valgte Sæle å anmelde de to mennene. De ble tatt inn til avhør, men sakene mot dem ble henlagt av politiet. Den ene som «intet straffbart forhold» og den andre «etter bevisets stilling».

Nils Aga har påklaget henleggelsene til statsadvokaten. Førstestatsadvokat Geir Fornebo, som er aktor i drapssaken, ble først kjent med henleggelsene og påklagen i går.

- Jeg skal sette meg inn i disse sakene i kveld, sier Fornebo til Dagbladet :på nettet.

Nils Aga sier at han påklaget henleggelsene fordi han mener politiet etterforsket sakene for lite og for dårlig.

- Tiltalte mener at sakene må følges opp. Han oppfatter det som alvorlige trusler mot ham, sier Aga til Dagbladet :på nettet.

Kan ha sagt i fylla

Den ene av de to mennene som ble anmeldt har allerede forklart seg om forholdet i retten, mens han vitnet i drapssaken.

- Jeg kan ikke huske å ha ringt noen og snakket om å drepe Sæle, men det er sikkert noe i det. Jeg kan sikkert ha ringt i fylla og sagt noe slik, sa mannen som innrømmet å ha snakket med vedkommende i Trondheim på vei hjem fra et politiavhør.

- Er det vanlig omgangstone i din bekjentskapskrets at man sier at man vil drepe noen eller ta livet av noen, spurte forsvarer Nils Aga.

- I en frustrasjon kan man nok si noe sånn. Om man mener det er noe helt annet, svarte mannen.

Han fikk først i retten vite at henleggelsene var påklaget til statsadvokaten.

- Jeg trodde saken var ute av verden, sier han til Dagbladet :på nettet.

Klem fra mamma

Den drapstiltalte Jørn-Are Andersen Sæle ønsker ikke å kommentere drapstruslene som skal være framsatt mot ham. I går bekreftet han i retten at han hadde hørt om drapstruslene.

I dag har 28-åringen sittet rolig sammen med sin forsvarer og fulgt med på hva fire vitner har forklart om drapskvelden.

På slutten av dagen fikk han en rask klem fra sin mor før han ble tatt med tilbake til Bodø Kretsfengsel av politiet.