10 000 krokodiller kan være på rømmen

En dukket opp på kjøpesenter tolv mil unna. - Veldig, veldig vanskelig å fange alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Afrika har vært rammet av kraftige flommer i det siste, og til slutt ble det så ille at eierne av krokodille-farmen Rakwena måtte åpne portene sine.

Da la over halvparten av de 15 000 krokodillene som var innesperret der, ut på rømmen.

De har nå spredt seg bredt etter flukten fra krokodille-farmen langt nord i landet forrige søndag. Sørafrikanske medier melder at en av krokodillene dukket opp ved et kjøpesenter i Musina, 120 kilometer vekk fra farmen.

Nå er en liten hær i gang med den gigantiske jobben det er å fange så mange som mulig av de rømte krokodillene.

- Takk Gud for at de var i live - Vi vil fange dem ettersom bøndene ringer og varsler oss om hvor de er, sier Zane Langman, svigersønnen til farmeieren, til avisa Beeld.

Familien valgte å åpne portene da frykten for at husene deres skulle bli ødelagt av flommen ble for stor. Så reiste de ut for å redde naboene fra krokodiller og vannmasser.

- Vi ville nå dem, men vi lurte hele tiden på om vi ville rekke det. Da vi kom fram svømte krokodillene rundt dem. Takk Gud for at de var i live, sier farm-svigersønnen til Beeld.

Langman forteller at krokodillejakta stort sett foregår på natta, ettersom dyrenes øyner reflekterer lyset.

En krokodille skal også ha dukket opp ved en skole i Musina.

- Veldig, veldig vanskelig The Guardian har snakket med eksperter som sier at det blir svært vanskelig å fange alle krokodillene.

- Jeg blir veldig overrasket hvis de fanger alle. Det er veldig, veldig vanskelig, sier Iri Gill som jobber i reptilhuset i London Zoo til avisa.

Gill sier seg enig i taktikken Langman og familien bruker.

- Deres beste valg er trolig å gå ut på natta og lyse med lykter for å lokalisere dyra først. Men til den som skal fange dem alle, må jeg si lykke til, sier eksperten.

Ekspertene understreker også at trusselen ikke er så stor ettersom det er snakk om store områder krokodillene er løs i. I tillegg er det satt i verk beskyttelsestiltak.