10 000 mister snart jobben

Handelsstanden sier opp folk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang på fire år opplever handelsstanden at de må si opp folk. 10.000 personer i handelsbedrifter i Norge får i nær fremtid beskjed om at de ikke lenger har jobb.

Ytterligere 12.000 ansatte blir rammet om situasjonen ikke endrer seg. Det kommer fram i en fersk undersøkelse blant Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjons (HSH) medlemsbedrifter.

- Nå har butikkene kuttet ut deltidshjelpen og begynner å si opp folk. Det er dramatiske tall vi ser her nå, sier administrerende direktør Vibeke H. Madsen i HSH til Aftenposten.

Undersøkelsen viser at én av fire bedrifter skal gjennomføre eller planlegger nedbemanninger. I tillegg er ytterligere én av tre i beredskap og vurderer oppsigelser løpende. I alt er det rundt 330.000 ansatte i handelsnæringen i Norge.

- Nå får det ikke bare konsekvenser for dem som jobber i butikkene, men også for dem som jobber innenfor lager og transport, sier Madsen.

Hun legger til at handelen fram til i sommer fremdeles slet med det motsatte problemet, nemlig hvordan de skulle få tak i nok mennesker.

Verst er situasjonen i byggevare-, jernvare- og annen bygg- og anleggsrelatert handel. Her sier 33 prosent av bedriftene at de gjennomfører eller planlegger nedbemanninger.

(NTB)