- 10 000 nye fattige under de rødgrønne

KrF fortsetter angrepene.

KRITISERER: Dagfinn Høybråten og Krf-ledelsen har brukt mye tid på landsmøtet så langt, med å kritisere regjeringen.  FOTO: SCANPIX
KRITISERER: Dagfinn Høybråten og Krf-ledelsen har brukt mye tid på landsmøtet så langt, med å kritisere regjeringen. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Fattigdom — både vår egen og den ute i verden — blir en av hovedsakene til Kristelig Folkeparti i valgkampen, og i morges fortsatte de frontalangrepene på regjeringen.

- Flere fattige
Tidligere miljøvernminister Knut Arild Hareide, som ledet partiets programkomité, benyttet sin åpningstale på 1. mai til å angripe regjeringens fattigdomspolitikk.

— Vi så nylig tall som viser at vi har fått 10.000 flere fattige under de rødgrønne, og det var før finanskrisen satte inn, leder Knut Arild Hareide i KrFs programkomité.

Kristelig Folkeparti mener de rødgrønne, og spesielt SV, som har fattigdomsbekjempelse som en av sine hovedsaker, har sviktet grunnleggende i fattigdomskampen. Partiet lanserer derfor en rekke tiltak i forslaget til partiprogram for neste år.

I går sa partileder Dagfinn Høyrbråten at han mente SV-leder Kristin Halvorsen hadde gjennomgått en ekstrem forvandling, fra opposisjonspolitiker og fattigdomsbekjemper til elitenes verner.

- Nå er det bare selvskrytet som rår mens realiteten er at ambisjonene for de fattige er blitt justert ned. Vi ser at Kristin Halvorsen kryper langs bakken i møte med virkeligheten, sier han til Dagbladet.no

Flere tiltak
Blant annet vil KrF sørge for økonomiske midler som sikrer alle barn de samme mulighetene til å delta i aktiviteter, som skolekorps, speideren og leirskole, samt aktiviteter i skolen. Programkomiteen forslår dessuten å liberalisere muligheten til å benytte seg av gjeldsordningen og endre ordningene med boligtilskudd og bostøtte til å gjelde flere.

— Vi vil gjøre dette til en hovedsatsing i valgkampen, sa Hareide før programdebatten på landsmøtet i Kristiansand startet fredag formiddag.

Krisen rammer fattige
Han viste dessuten til at den verdensomspennende økonomiske krisen rammer de som allerede har minst hardest. Det gjelder spesielt land som har en stor del av sine inntekter fra eksport.

— De rike landene har gitt hjelpepakker til seg selv til en verdi av 2.500 milliarder dollar. Det tilsvarer 25 års internasjonal bistand. KrF vil øke bistanden til 1,3 prosent av brutto nasjonalinntekt, sa Hareide og sendte av gårde en liten syrlig hilsen til Fremskrittspartiet:
— Vi trenger politikere med større drømmer enn billigere bensin, la han til.
(NTB)

Kristelig Folkepartis landsmøte

• Kristelig Folkepartis landsmøte varer fra torsdag til søndag, og holdes i Kristiansand. 195 delegater er på plass.

•Partiet skal vedta programmet for perioden 2009-2013.

• KrF hadde 7,3 prosent støtte på Dagbladets siste partibarometer, fra forrige uke. ved valget i 2005 fikk partiet 6,8 prosent av stemmene.Klikk for innhold

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer