Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 000 skal evakueres

Mexico forbereder seg på orkanen «John».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Orkanen «John» som nå har blitt klassifisert som styrke tre på orkanskalaen med en vindstyrke på rundt 125 km/t, er ventet å treffe feriemålet Los Cabos på Baja California-halvøya i Mexico i morgen. Derfor forbereder myndighetene nå stor-evakuering av minst 10 000 mennesker.


- Dersom noen nekter å flytte, vil vi bruke militæret for å få flyttet dem, sa Jose Gajon, sjef for sivil beskyttelse i området til
Reuters.

Los Cabos er kjent for sine strender, golfbaner og fiskeområder. I området ligger blant annet det kjente ferieparadiset Cabo San Lucas.

Orkanen har drevet opp langs kysten, men har ikke truffet noen av de andre feriestedene med annet enn stritt regn. Manzanillo er ett av stedene som unnslapp det verste av orkanen.

- Takk gud, vi er glade for at orkanen ikke traff oss, sa Guandalupe Marin til Reuters. Hun jobber i Manzanillo.

Ifølge Reuters, melder det nasjonale Orkan-senteret i Miami at «John» skal holde seg fra land i Mexico frem til fredag. Da er det ventet at orkanen vil treffe Los Cabos.


Orkanen er sterk nok til å forårsake oversvømmelser, jordskred og store ødeleggelser.

Etter å ha truffet Los Cabos er det ventet at orkanen vil bevege seg tilbake til stillehavet.

«JOHN»: Orkanen er ventet å treffe Baja California (se øverst venstre hjørne) på fredag. Minst 10 000 vil bli evakuert. Foto: SCANPIX
«JOHN»: Orkanen er ventet å treffe Baja California (se øverst venstre hjørne) på fredag. Minst 10 000 vil bli evakuert. Foto: SCANPIX Vis mer


Samtidig herjer også orkanen
«Ernesto» over Atlanterhavet. Orkan-senteret i Miami sendte ut en advarsel til området rundt USAs kystlinje fra South Carolina til North Carolina.

ACAPULCO: Kraftig vind og regn traff den mexicanske byen, da orkanene gikk forbi byen.