KJEMPER:  Soldater fra den indiske hæren tar oppstilling utenfor Oberoi hotell i Mumbai hvor det fortsatt holdes rundt 100 gissler. Foto: AP Photo/Gurinder Osan
KJEMPER: Soldater fra den indiske hæren tar oppstilling utenfor Oberoi hotell i Mumbai hvor det fortsatt holdes rundt 100 gissler. Foto: AP Photo/Gurinder OsanVis mer

10-12 terrorister kjemper fortsatt

Men politiet i Mumbai er iferd med å få kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nesten 24 timer etter at volden brøt løs høres det fortsatt skuddsalver og eksposjoner i Mumbai.

Mens nattemørket senker seg i byen kjemper politiet og hæren fortsatt mot terroristene på tre steder i byen. 

Ifølge CNNs reportere i Mumbai foregår det fortsatt kamper på luksushotellene Oberoi og Taj Mahal, samt ved de jødiske senteret Chabad Lubavitch Centre.

De indiske styrkene vinner imidlertid mer og mer kontrollen.

Soldatene går nå fra rom til rom på Oberoi hotellet for å tvinge terroristene ut og redde menneskene som er fanget inne. Sikkerhetsstyrkene bruker hotellets romtelefoner for å komme i kontakt med gjestene som er fanget inne på rommene sine.

Fortsatt holder 10-12 angripere stand på hotellene og det jødiske senteret, sier den indiske toppgeneralen R.K. Hooda til New Delhi Television, melder AP.  Resten av terroristene er enten drept eller tatt til fange.

Gisseltatt
Politiet har klar å redde 10 gisler fra Oberoi på tross av hotellet står i flammer, men fortsatte skal det være rundt 30 gisler på hotellet. I tillegg er et antall fanget på rommene sine, ifølge Sky News.

Alle overlevende gisler skal være løslatt fra Taj Mahal.  Kort tid etter at myndighetene opplyste om at kampene på det femstjerners hotellet var over, hørtes det imidlertid to kraftige eskplosjoner der.

125 personer ha blitt drept og ca. 300 såret, ifølge myndighetene. Av disse er minst seks utenlandske, men ingen norske. Situasjonen i Mumbai er svært kaotisk, så det knytter seg en viss usikkerhet til både til antallet døde og skadde, og hvor mange som fortsatt holdes som gisler.

30 menn bak angrepet
Politiet tror ca 30 menn har deltatt i angrepene. Øyenvitner beskriver dem som bare guttunger.

Ni av terroristene er arrestert og minst seks er døde i kampene med poltitiet og hæren.

Den indiske statsministeren Manmohan Singh sa at angriperne i Mumbai trolig hadde «forbindelser til utlandet», og at de kan ha baser i et av Indias naboland. Dette ble tolket som en henvisning til enten Pakistan eller Bangladesh.

En lite kjent gruppe som kaller seg Deccans Mujahedin har tatt på seg skylden for angrepene. En talsmann for gruppen, som henter navn fra Deccanplatået sør på den indiske halvøya, sa at den kjemper for å få slutt på det han kalte forfølgelsen av muslimer i India.

AFP PHOTO/Sajjad HUSSAIN
AFP PHOTO/Sajjad HUSSAIN Vis mer