Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10-15 centimeter snø på Østlandet

I løpet av dagen vil hele Norge få en smak av vinteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ta på deg vottene for i kveld vil det falle 10-15 centimeter snø på østlandet. Et lavtrykk har kommet inn på vestlandskysten, og vil i løpet av dagen og kvelden bevege seg østover. Dette betyr at bladløse trær også sør for Trøndelag nå vil bli kledd i hvitt.

- Vestlandet vil i løpet av formiddagen få nedbørsskyene over seg. I de indre strøkene vil det falle som snø, mens i kystområdene vil det bli mest sludd, sier meteorolog Svein Inge Andersen ved Storm Weather Center.

Temperaturene er i ferd med å stige litt, så det kan bli mer vått enn hvitt mange steder. Utover kvelden vil det bli kjøligere, men da har trolig det meste av nedbøren passert over fjellene.

Østlandssnø

Når mørket kommer til øst- og sørlandet i ettermiddag kommer også lavtrykket, og med kvelden kommer temperaturfallet som gjør at det vil snø.

- Enkelte plasser i lavlandet kan få opp mot 10-15 centimeter med snø, sier Andersen.

Dette lavtrykket forsvinner likevel raskt videre østover, og fra i morgen vil det bli pent vær igjen.

Fra Trøndelag og nordover snør det fortsatt, men ikke like intenst som tidligere - og det kommer til å minke litt utover dagen. På Værnes Lufthavn hadde de i morges store problemer med snø og is, og flyplassen var stengt to ganger.

image: 10-15 centimeter snø på Østlandet

Fram mot helga vil det derimot komme enda mer snø, spesielt i Midt-Norge.

HVITT I MIDT: I Midt-Norge, her representert ved Stjørdal sentrum, har det falt mye snø, og til helga kommer det enda mer.
VINTERVAKKERT: Det ser ikke slik ut i Oslo ennå, men på det kommer i hvert fall noe snø i kveld.
Hele Norges coronakart