10 år for drosjedrapet

To 23 år gamle menn er i Nedre Romerike herredsrett dømt til ti års fengsel for drapet på drosjesjåfør Thomas Knutsen i januar i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er dømt for forsettlig drap, og ikke overlagt drap slik som aktor Inger Wiig hadde lagt ned påstand om.

Den ene 23-åringen fikk også ti års sikring i tillegg til fengselsstraffen, slik som aktor ba om.

Aktor la ned påstand om 17 års fengsel for begge de to, men Nedre Romerike herredsrett fant det ikke bevist at drapet var overlagt slik som aktor hevdet.

Herredsrettsdommer Arild Steudel er «ikke i tvil» om at drapet var overlagt, men de to meddommerne, Anita Myrvang og Ove Haug, finner det ikke bevist at drapet var overlagt. De legger til grunn forklaringen til han som skjøt.

Han sa i retten at han hadde gått til Knutsens bil uten noen tanke om at drapet skulle finne sted, at han i løpet av kjøreturen ikke fikk overveid om han skulle skyte, og at han avfyrte skuddet som en ren impulshandling.

- Min klient opplever det som feil at han er dømt for forsettlig drap. Vi overveier sterkt å anke dommen, sier Thomas Randby, som forsvarer den ene av de to 23-åringene. Hans klient sier at han aldri ville drepe Thomas Knutsen.

- Han hadde ikke noe imot avdøde. Sakens tragiske utfall skyldes at min klients fantasier og høyttenkning ble feiltolket av han som skjøt. Men min klient føler ansvar for det som er gjort, så han erkjenner seg skyldig i uaktsomt drap, sier Randby.

(NTB)