Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10-åring skal ha drept nynazist-faren

Siktet for å ha skutt faren, som var en profilert nynazist i California.

 NYNAZISTER:  Jeff Hall var aktiv i Den nasjonalsosialistiske bevegelsen, som her arrangerer en demonstrasjon i byen Hall bodde og ble drept i. Foto: David McNew/Getty Images/AFP
NYNAZISTER: Jeff Hall var aktiv i Den nasjonalsosialistiske bevegelsen, som her arrangerer en demonstrasjon i byen Hall bodde og ble drept i. Foto: David McNew/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jeff Hall var en av lederskikkelsene i Den nasjonalsosialistiske bevegelsen i California. Gruppen jobber for et «hvitt Amerika» og Hall har flere ganger forsøkt å bli valgt til politiske verv i hjemområdet Riverside.

Søndag ble han imidlertid funnet død i hjemmet han delte med sine fem barn, drept av en enkelt kule, melder Sky News. Myndighetene i California mener det var sønnen på 10 år som drepte ham.

Påtalemakten mener drapet var bevisst, men har ikke sagt noe om hva motivet kan ha vært.

10-åringen måtte onsdag møte for en rettshøring iført håndjern. Han ville ikke si noe om skyldspørsmålet, og høringen ble derfor utsatt til senere i mai. Polititalsmann Ed Blevins vil ikke si annet enn av skytingen var «en bevisst handling».

En nabo av Hall-familien forteller til Press-Enterprise at faren i huset i lang tid har vært et skremmende element i nabolaget.

Juan Trejo viser særlig til halloween-festen som ble arrangert i Hall-huset forrige høst.

Da skal Hall ha flagget med et hakekorsflagg, mens alle gjestene var utkledd som Ku Klux Klan-medlemmer.

- Ærlig talt, føler jeg at det hele er over nå. Det var skremmende her. Forhåpentligvis ser vi aldri noen av dem igjen, sier naboen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media