10-åring truffet av trillende bil

På Bekkestua i Bærum ble den ti år gamle jenta skjøvet gjennom et butikkvindu av en trillende Audi TT.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 13.13 fikk politiet melding om ulykken som skjedde ved Vinmonopolet på Bekkestua.


- En personbil begynte å trille på egenhånd, den har sannsynligvis stått i fri, sier operasjonsleder Tore Haugen ved politiet i Asker og Bærum.

- Bilen traff den tilfeldig forbipasserende jenta og dyttet henne inn gjennom et butikkvindu. Vinduet knuste og jenta ble påført alvorlige kuttskader, forteller Haugen.

Hun ble sendt til Ullevål sykehus i ambulanse.

- Jenta har skader i ansikt, hode og buk. Hennes tilstand er uavklart, men stabil, og hun skal opereres. Hennes foreldre er sammen med henne på sykehuset nå, forteller Øystein Singsaas ved Ullevål Universitetssykehus.

- Ikke noe pent syn

Butikksjef Hans Elger sto på lageret i butikken Bekkestua Sko da han hørte et voldsomt smell.

- Jeg løp ut i butikken og så jenta som lå oppi alt glasset inne i utstillingsvinduet og blødde som bare det. Det var ikke noe pent syn. Jeg skjønte ikke hva som kunne ha skjedd før jeg fikk det fortalt etterpå. Men jeg fikk ringt ambulanse i full fart, forklarer Elger.

DYTTET GJENNOM VINDUET: Personbilen endte trilleferden her. 10-åringen har alvorlige kuttskader i ansikt, hode og mage. Foto. Henrik Bjørnsson
DYTTET GJENNOM VINDUET: Personbilen endte trilleferden her. 10-åringen har alvorlige kuttskader i ansikt, hode og mage. Foto. Henrik Bjørnsson Vis mer

Han har fått høre hva som egentlig skjedde fra folk som var vitne til episoden.

- Bilen skal ha stått parkert på andre siden av veien ved Vinmonopolet. Eieren gikk bare inn på polet, og så begynte bilen å trille. Den fikk god fart og krysset veien. Merkelig nok traff den ingen andre biler, før den traff jenta og skjøv henne inn i et felles utstillingsvindu her på Lefdalssenteret, forteller butikksjefen.

I løpet av noen minutter var det samlet seg masse folk rundt som kunne hjelpe.

- Jenta var helt rolig, sikkert i sjokk. Hun fikk beskjed om å ligge stille så hun ikke skulle få flere kutt. Litt etter fikk de tatt henne ut av utstillingsvinduet og lagt henne i stabilt sideleie utenfor, sier Elger.

Kunne gått mye verre

Bilen traff en bjelke mellom to utstillingsvinduer. Den havnet et stykke inne i butikken før den trillet tilbake og endte opp på fortauet.

- Det var godt at bilen traff bjelken, ellers kunne den havnet oppå jenta. Da kunne det gått mye verre, avslutter Elger.

Det skal ha vært en kvinne som eide den trillende Audi TT-en.

- Hun kom til stedet like etter ulykken og skal ha vært svært fortvilet. Vi vet forelpig ikke noe mer om årsaken til at bilen begynte å trille, opplyser politibetjent Stian Halvorsen i Asker og Bærum politidistrikt.

Det er ikke meldt om andre skadede i forbindelse med ulykken.