Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 10-åringen sa han var dverg og at han var på vei hjem for å hente førerkortet

Tok med sin 18 måneder gamle lillesøster på kjøretur.

BEDT OM HJELP: 10-åringen sto langs veien utenfor Nordsinni kirke, ved det grønne punktet på kartet, da brøytebilsjåfør Bjørn Hagen kom kjørende. I bilen satt 10-åringens 18 måneder gamle lillesøster. Skjermdump: Google Maps
BEDT OM HJELP: 10-åringen sto langs veien utenfor Nordsinni kirke, ved det grønne punktet på kartet, da brøytebilsjåfør Bjørn Hagen kom kjørende. I bilen satt 10-åringens 18 måneder gamle lillesøster. Skjermdump: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 10-åringen som grytidlig i dag tok med seg lillesøstera på en 15 kilometer lang kjøretur, skulle besøke bestemora si, forteller brøytebilsjåføren som møtte de to etter at de havnet i grøfta.

- Når det gikk som det gikk, så er saken egentlig ganske morsom - selv om slikt selvfølgelig ikke burde skje. De to hadde tenkt seg til bestemora si i Valdres, forteller Bjørn Hagen.

- Helt normalt Han kjørte brøytebil da han i 06.30-tida oppdaget en gutt langs veien utenfor Nordsinni kirke ved Dokka. Ved innkjøringen til kirken lå en bil i grøftekanten.

- Gutten sto og vinket etter hjelp da jeg kom kjørende. Det var ikke før litt etterpå, at jeg så at han hadde en baby i bilen. De oppførte seg helt normalt - det var som om det var helt normalt at de to hadde vært ute og kjørt bil, sier Hagen til Dagbladet.

Da 10-åringen og hans 18 måneder gamle lillesøster havnet i grøfta, var de visstnok på vei til Bagn i Valdres.

Dit måtte de ha kjørt ytterligere 30 kilometer.

- De hadde kledd seg godt, og greier. Etter hva jeg forsto hadde lillesøstera sitti i barnesetet bak i bilen, men da jeg møtte dem var hun i passasjersetet foran. Det var veldig god stemning, sier Hagen.

Hagen forteller at han snakket løst og fast med gutten i omlag en halv time før politiet kom.

- Sa han var dverg

Samtidig ringte han Mesta-kollega Harald Storsveen, som kom for å ta over da han selv måtte reise videre på jobb.

- Til meg fortalte 10-åringen at han var dverg - at det var derfor han «så liten ut». Han sa han hadde kjørt av veien da han skulle snu for å kjøre hjem og hente førerkortet, sier Storsveen til Dagbladet.

- Det var jo en artig forklaring. Han var veldig rolig og en veldig veslevoksen, fin gutt. Han var veldig opptatt av å komme seg opp av grøfta og videre til bestemora i Valdres, sier han.


Brøytebilsjåfør Hagen ringte politiet.

- Jeg ringte dem uten å fortelle det til gutten, jeg ville ikke skremme ham. Han var opptatt av at jeg skulle hjelpe dem opp av grøfta, men jeg sa jeg ikke hadde utstyr til det og måtte ringe etter hjelp. Stemningen var god mens vi ventet, sier han.

Både Storveen og Hagen er «glad» barna havnet i grøfta, uskadd.

- Det var godt, for ellers hadde de nok fortsatt ferden. Men han må ha vært en god sjåfør, han gutten, for han hadde bare såvidt bommet på innkjørselen til kirken, hvor jeg forsto at han skulle snu. Han må ha vært god til å kjøre bil, sier Hagen.

Snakket med foreldrene

Politipatruljen som kom til stedet i morges, har vært i kontakt med barnas foreldre.

- De var helt uvitende om dette helt til de våknet på morgenen. Det er jo ikke et straffbart tilfelle, men jeg regner med at de håndterer situasjonen, sier operasjonsleder Bård Christiansen.

- Alt tyder på at det var et innfall gutten fikk, og så skal søstera ha vært våken - så da tok han med seg henne. Det var nok bare en gutt som ville ta seg en kjøretur.

PRATET MED GUTTEN: Bjørn Hagen sier gutten var veslevoksen og ordentlig. - Han må ha vært god til å kjøre bil, sier Hagen om 10-åringen som kjørte 15 kilometer før det sa stopp. Foto: Privat
PRATET MED GUTTEN: Bjørn Hagen sier gutten var veslevoksen og ordentlig. - Han må ha vært god til å kjøre bil, sier Hagen om 10-åringen som kjørte 15 kilometer før det sa stopp. Foto: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart