Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10-åringer får sms fra død person

Politiet i Lillehammer ser alvorlig på saken, og sier det kan være straffbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet ved Lillehammer politistasjon advarer nå barn i området mot ubehagelige tekstmeldinger som sendes fra noen som utgir seg for å være død, melder NRK Hedmark og Oppland.

I tekstmeldingene, som elever ved skoler både i Lillehammer og i Vågå har mottatt, står det:

«Hei, mitt navn er Kornelia. Jeg har ikke ansikt, for jeg døde i en brann for tre år siden. Hvis du ikke sender denne videre til 10, kommer jeg inn på ditt værelse i aften og stirrer på deg. Jeg ser ut som en treåring med rødt hår uten ansikt. Jeg kommer til deg hver natt. Du har 7 minutter til å sende videre».

Unger blir skremt

Bare siden kriminalavdelingen ved politistasjonen på Lillehammer fikk saken i går, har politiet fått kjennskap til seks nye tilfeller der barn i tiårsalderen har fått sms-en.

Politiet ser alvorlig på saken. Det at tekstmeldingen oppfordrer til at den skal videresendes gjør det vanskelig for politiet å få oversikt over hvor mange som har mottatt meldingen, og hvem som står bak sms-terroren.

- Det er lite ønskelig at det blir spredd slike meldinger. Vi har unger som blir skremt av slike meldinger, sier operasjonsleder Arvid Røstad til Dagbladet.no.

- Kan risikere straff

SKREMMES AV SMS: Barn i tiårsalderen i Lillehammer-området har mottatt sms fra «død» jente. Politiet ser alvorlig på saken. Foto: Sigve Kvamme
SKREMMES AV SMS: Barn i tiårsalderen i Lillehammer-området har mottatt sms fra «død» jente. Politiet ser alvorlig på saken. Foto: Sigve Kvamme Vis mer

Røsted oppfordrer barna til å la være å videresende sms-en.

- Slikt tull kan de som står bak bare stoppe med. Dette er tull, men med en alvorlig undertone.

Operasjonslederen ved Lillehammer politistasjon sier også at den eller de som har funnet på sms-en kan risikere straff.

- Det er litt avhengig av hvem det er som står bak. Er det en unge er det ikke like alvorlig. Er det gjort av en voksen stiller det seg annerledes. Men dette er også et spørsmål om motiv. Er det kun gjort ut fra onde hensikter virker det skjerpende, sier operasjonsleder Arvid Røsted til Dagbladet.no.

Han opplyser at kriminalavdelingen skal jobbe videre med saken mandag.

image: 10-åringer får sms fra død person

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!