10 års fengsel for Fabians kidnapper

Strenge dommer for de som tok den svenske SIBA-arvingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Skandinavia ble rystet da SIBA-arvingen Fabian Bengtsson ble kidnappet utenfor sitt hjem i Göteborg 17. januar i år.

Nå er banden bak kidnappingen dømt til strenge straffer i Tingsrätten i Göteborg. Den antatte hovedmannen, Darco Sokacic, er dømt til ti års fengsel.

Lirim Seferi, som også skal ha deltatt i selve kidnappingen, er dømt til seks års fengsel. Sammen med Sokacic er han dømt til å betale 400 000 svenske kroner i oppreising til Fabian Bengtsson, og 150 000 kroner til hans far, SIBA-direktør Bengt Bengtsson.

Begge blir også utvist fra Sverige etter sonet straff.

Alexander Markovic, som sendte SMS-trusler til Fabians familie der det ble truet om å kappe fingrene av Fabian, fikk to års fengsel for medvikning til utpressingsforsøk. Han er også dømt til å betale 50 000 kroner i oppreising til Bengt Bengtsson.

Fornøyd advokat

Bengtsson-familiens advokat, Thomas Wilton, sier til GT at de er fornøyd med dommen.

- Man kan ha synspunkter på straffenes lengde, men de ligger innenfor rammen av hva man kunne vente seg, sier advokaten.

FORNØYD: Her er Fabian Bengtsson og hans far Bengt Bengtsson på vei inn i rettslokalet i Göteborg. Familien er fornøyd med straffene kidnapperne har fått, men mener erstatningen burde vært høyere. Foto: Scanpix
FORNØYD: Her er Fabian Bengtsson og hans far Bengt Bengtsson på vei inn i rettslokalet i Göteborg. Familien er fornøyd med straffene kidnapperne har fått, men mener erstatningen burde vært høyere. Foto: Scanpix Vis mer

Advokaten mener derimot at erstatningssummene på totalt 600 000 kroner ikke er nok, spesielt fordi Fabians bror Martin ikke har fått noen oppreising.

Kravet fra familien var på totalt 750 000 kroner.

- Forberedt på lang straff

Forsvareren til Darco Sokacic, Claes Östlund, mener straffen på 10 år er hard.

- mye tyder på at han kommer til å anke, sier han til GT.

Han sier han selv trodde straffen ville bli sju år i fengsel, men at klienten var forberedt på en strengere dom. Derimot er det selve utvisningen forsvareren mener er det mest uholdbare.

Både Sokacic og Sefiri oppholdt seg ulovlig i SVerige.

KIDNAPPET: SIBA-arvingen Fabian Bengtsson ble kidnappet 17. januar i år, og hans far ble forsøkt presset for løsepenger. Bildet er et av de kidnapperne sendte i sine utpressingsbrev.