Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 års fengsel for Linda-drapet

TROMSØ/OSLO (Dagbladet.no): Eivind Karstein Didriksen (22) er idømt 10 års ubetinget fengsel for å ha drept sin gravide samboer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

22-åringen var ikke til stede under domsforkynnelsen i lagmannsretten i Tromsø klokka 10.30. Lagmann Dag Nafstad kommenterte følgende:

- Drapet var en impulshandling etter en krangel om framtidsplaner. Gravide Linda ville til Bodø mens Eivind hadde søkt befalskole. Dette fikk hun først vite kvelden før hun forsvant.

Lagmannen la til at liket av Linda trolig ble fraktet vekk fra åstedet naken i en stor bag.

- Graviditeten, grovheten og dekkoperasjonen skjerper straffen. Drapsdømtes unge alder gjør at flertallet går inn for 10 år, sier lagmann Nafstad.

Det ble trukket 79 dager fra dommen for tiden den drapsdømte satt i varetekt. Aktor hadde bedt om 12 års fengsel. Mindretallet, bestående av lagmann Lyng, ville idømme 9 år. Eivind Karstein Didriksen dømmes også til å betale hver av Lindas foreldre 125 000 kroner i erstatning.

Tatt i natt

Klokka 01 i natt pågrep politiet 22-åringen i hans eget hjem. I går kom det signaler fra aktor som kunne tolkes dithen at pågripelsen ville komme seinere.

- Jeg er meget overrasket over at de valgte å pågripe min klient i natt, sier forsvarer Roald Angell til Dagbladet.no.

Førstestatsadvokat Geir Fornebo avviser at han ga et slikt løfte:

- Jeg forstår at han er skuffet og overrasket, men jeg lovte kun at den drapsdømte skulle få noe tid med sine foreldre - ikke flere dager.

Han konfererte med politimesteren i Salten i går kveld, og det var politiet som avgjorde at de skulle gå til aksjon.

Fastholder uskyld

22-åringen har hele tiden nektet for at han drepte sin samboer. Didriksen ble frifunnet da drapssaken mot ham ble behandlet i Salten tingrett i fjor, men påtalemyndigheten anket saken til Hålogaland lagmannsrett.

Samboerens væremåte etter at Linda forsvant fikk flere til å mistenke han for drapet. Han har i avhør og i retten forklart at Linda dro en tur på butikken da hun forsvant. Førstestatsadvokat Fornebo sa i sin prosedyre at det bare var en teoretisk mulighet for at Linda Didriksen forlot leiligheten den 1. juni 2000, slik tiltalte har hevdet hele tiden.

<B>LYKKELIG RUSS: Linda Didriksen og Eivind Karstein Didriksen var russ sammen. I dag kom drapsdommen.