Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 av 87 i Stoltenbergs hoff fremdeles arbeidsledig

63 prosent av den forrige regjeringens statssekretærer og politiske rådgivere har havnet i offentlig sektor. 10 er fremdeles arbeidsledig.

POLITIKK: De fleste i Jens Stoltenbergs gamle hoff har havnet i offentlig sektor. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
POLITIKK: De fleste i Jens Stoltenbergs gamle hoff har havnet i offentlig sektor. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Jeg stiller spørsmål ved om privat sektor er tilstrekkelig oppmerksom på den kompetansen politikere har, sier Lisbet Rugtvedt til Finansavisen i dag.

Hun er tidligere SV-politiker, men nå generalsekretær i Nasjonalforeningen for Folkehelsen.

- Med en så broket bakgrunn som min, var det ingen selvfølge at arbeidsgivere skulle stå i kø for å ansette meg, sier Rugtvedt.

10 arbeidsledige Finansavisen har kartlagt yrkesvalgene til 87 rødgrønne politikere som jobbet i regjeringsapparatet for inntil to år siden.

Oversikten viser at 61 tidligere politiske rådgivere eller statssekretærer nå jobber i offentlig forvaltning eller ulike frivillige organisasjoner, også kalt NGO-er.

Av dem jobber henholdsvis 37 i offentlig sektor og 24 i NGO-er. 16 jobber i privat næringsliv, mens 10 er arbeidsledige.

Unntaket Av dem som jobber i det private næringslivet, jobber kun én med noe annet enn kommunikasjon eller PR, og det er Pål Lønseth. Han er blitt granskningssjef i PwC, skriver avisen.

Flere nyheter Røkke-selskap om utbytte: - 30-50 prosent av resultat
Trøim kan få full kontroll i Vålerenga
Markant børsfall i Japan

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media