Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 biler påtent i Oslo i natt

Et titalls biler ble totalskadd i påsatte branner i Oslo natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Den første brannen startet på en parkeringsplass i Skansen terrasse. Ti biler ble totalt utbrent, men ytterligere tre biler ble brannskadd, opplyser operasjonsleder Marianne Grinaker i Oslo politidistrikt overfor NTB.

- I tillegg skal rutene ha knust i fire biler. Antakelig på grunn av strålevarme, sier vaktkommandør Bjørn Jensen ved Oslo brann og redningsetat, til Dagbladet.

Politiet antar at brannene er påsatt, og det ble i løpet av natten gjennomført søk i området med hundepatruljer, men uten resultat.

- De er sannsynligvis påsatt. Brannvesenet trodde også det, sier vaktleder Arne Kaspersen ved krimvakta i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Årsaken til at politiet mener brannene er påsatt er at flere biler begynte å brenne samtidig ulike steder på parkeringsplassen, skriver NTB. Vitner sier ifølge politiet at de så to unge mørkkledde gutter løpe fra stedet rett før brannen startet. Ingen personer ble skadd.

Kort tid etter den første brannen ble det meldt om en ny brann i et søppelskur i samme område. I denne brannen ble en bil og en moped totalskadd.

Brann- og redningsetaten fikk melding om den første brannen klokken 2.37. Et kvarter senere kom meldingen om den andre brannen.

Alle bilbrannene er nå slukket, opplyser Jensen i Brann og redningssetaten i Osl.