STORFAMILIE ISOLERT: 10 personer er isolert og flere andre i karantene i samme hus i Ås kommune sørøst for Oslo. Vis mer

10 i samme hus smittet i Ås

Startet med en smittet fra møte i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

Ialt 10 personer i samme husstand i Ås kommune er konstatert smittet av covid-19 i løpet av onsdag og torsdag, melder Ås Avis. (krever innlogging).

Alle 10 er isolert i huset. Flere andre familiemedlemmer, som har vært i nærkontakt med de smittede uten å være konstatert smittet selv, er i karantene i huset, opplyser kommuneoverlege Sidsel Storhaug i Ås kommune til Dagbladet.

Kommunen har kartlagt at det ikke skal være smittefare utover denne husstanden. Andre kommuner med mulige nærkontakter til husstanden er varslet.

En av personene i huset i Ås var på en religiøs samling på Stovner i Oslo lørdag 29. august. Fra samme møte har en annen person testet positivt. Det er ikke slått fast om smitten i Ås stammer derfra eller fra offentlig kommunikasjon på strekningen, sier kommuneoverlegen til Ås Avis.

Bare 46 personer bosatt i Ås har testet positivt siden starten på corona-situasjonen i mars.

- I tillegg til familien på 10, er det bare en smittet person i isolasjon i Ås. Vedkommende ble trolig smittet i et såkalt rødt land, Bangladesh, sier kommuneoverlege Sidsel Storhaug til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer