Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 journalister kan være drept

PESHAWAR (Dagbladet): Ytterligere tre utenlandske journalister skal være drept nær Jalalabad i Afghanistan. De fire journalistene som ble drept mandag, ble steinet og mishandlet før de ble skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bush vil utvide krigen

Dette meldte iransk radio i går. Drapene skal ha skjedd onsdag kveld nær Jalalabad, øst i Afghanistan.

Dette er ikke bekreftet på annet hold. Hvis dette stemmer, er ti journalister drept i siste runde i krigen.

The Frontier Post i Peshawar brakte i går bilder av likene av de fire journalistene som ble drept mandag ved Jalalabad, mens de var på vei fra Peshawar i Pakistan til Kabul i Afghanistan. Ansiktene hadde store sår og kraftige hevelser.

Sjåføren i en av bilene deres sier bilene ble stanset av tre væpnede menn som ga følgende beskjed: - Hvis dere tror at Taliban er ferdig, tar dere feil.

Angriperne ga journalistene ordre om å bli med opp i fjellet. Da de nektet, ble de først steinet og så skutt og drept. Sjåførene fikk gå, med advarsel om aldri mer å kjøre utenlandske reportere.

- De var ikke interessert i å rane dem. Dette var ikke landeveisrøveri, sier Jack Redden, byråsjef for Reuters i Pakistan, som mistet to medarbeidere.

Hele Norges coronakart