Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 krav til Storberget

Kriminalitetsstatistikken for Oslo for 2007 viser en bekymringsfull økning i lovbrudd innenfor en rekke områder. Vi tror følgende må gjøres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. OPPRETT MOBILE POLITIPOSTER
På grunn av ressursmangelen har politiet i Oslo nedlagt alle politipostene i byen, med unntak av Holmliaposten. Dette fører til mindre synlig politi, redusert aktivitet i forhold til forebyggende arbeid, redusert aktivitet opp mot hverdagskriminalitet og flere henlagte saker. Fremskrittspartiet ønsker å opprette mobile politiposter på hjul etter mønster av politiet i London. Slike enheter trenger liten bemanning og vil kunne flyttes fra område til område etter behov.

2. GI POLITIET RESSURSER TIL Å VÆRE FULLT BEMANNET Fremskrittspartiet krever at politiet gis tilstrekkelig med ressurser slik at det til enhver tid er fullt bemannet. Dersom søkertilgangen er for svak, bør det etableres særskile økonomiske insentivordninger.

3. OPPRETT ET INVESTERINGSBUDSJETT

Politiet og spesielt Oslopolitiet har i lang tid måttet nedprioritere investeringene i nødvendig politiutstyr. Dette gjelder blant annet politibiler og verneutstyr. For å bekjempe kriminalitet må politiet ha utstyr som fungerer. Det bør derfor opprettes et eget investeringsbudsjett slik at politiet ikke må prioritere mellom investeringer og operativ drift.

4. KOBLE BUDSJETTBEVILGNINGER OPP MOT KONKRETE RESULTATER
Fremskrittspartiet ønsker å ansvarliggjøre Oslo-politiets ledelse for de resultatene som oppnås. Vi aksepterer ikke at byen stadig opplever økende kriminalitet og flere henlagte saker, samtidig som dette ikke får noen konsekvenser for de ansvarlige

5. INNFØR ORDNINGER SOM SIKRER DØGNKONTINUERLIG POLITIPATRULJERING I SENTRUM

Oslos befolkning ønsker et mer synlig politi. Vi ønsker patrulerende, syklende eller ridende politibetjenter døgnkontinuerlig i byens gater. Et synlig politi signaliserer trygghet og er utvilsomt det mest effektive verktøyet som kan benyttes for å forebygge vold og annen kriminell adferd.

6. INNFØR INSENTIVORDNINGER SOM GJØR DET MER ATTRAKTIVT FOR ERFARNE POLITIFOLK Å VELGE OPERATIV TJENESTE

RETTSSIKKERHET: - Sendrektighet i rettprosessen fører til at svært mange kriminelle slippes fri før straffesaken kommer opp eller etter at dom er avsagt. Mange av disse begår nye lovbrudd i denne perioden. FrP krever derfor fortgang i saksarbeidet gjennom innføring av hurtigdomstoler, skriver Jan-Arild Ellingsen og Christian Tybring-Gjedde i Frp. Foto: NINA HANSEN
RETTSSIKKERHET: - Sendrektighet i rettprosessen fører til at svært mange kriminelle slippes fri før straffesaken kommer opp eller etter at dom er avsagt. Mange av disse begår nye lovbrudd i denne perioden. FrP krever derfor fortgang i saksarbeidet gjennom innføring av hurtigdomstoler, skriver Jan-Arild Ellingsen og Christian Tybring-Gjedde i Frp. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Fremskrittspartiet ønsker derfor å endre politiets avlønningssystemer, og innføre ordninger som i større grad verdsetter politibetjenter som velger operativ tjeneste. Dette kan gjøres ved at det innføres bonusordninger eller gis risikotillegg for arbeid i felten, kombinert med innføring av bedre overtidsbetalinger for ubekvem arbeidstid.

7. GI POLITIFOLK ANSVAR FOR FASTE GEOGRAFISKE OMRÅDER

Operativt politipersonell i større grad blir tildelt begrensede områder for hvor deres daglig virke skal utøves. Dersom publikum opplever å møte de samme politibetjentene i sitt næromtråde over tid vil det skape gjensidig tillit, samtidig som det vil gi politiet mulighet til å skaffe seg den nødvendige oversikten over områdets innbyggere og utviklingen i nærmiljøet.

8. FJERN KVANTUMSRABATTEN VED LOVBRUDD

Et begrenset antall kriminelle står bak et stort antall lovbrudd i Oslo. Det skal ikke lønne seg å begå mange lovbrudd, og Fremskrittspartiet krever at hver kriminelle handling straffes iht loven, og ikke slik som i dag hvor det innvilges kvantumsrabatt dersom en lovbryter blir dømt for flere forhold.

9. LA ET FENGSELSÅR TILSVARE ET KALENDERÅR

Fremskrittspartiet vil at kriminelle skal sone den straffen de er idømt, og ikke som i dag hvor et fengselsår er langt kortere enn et kalenderår. Det har aldri vært lovgivers intensjon at et fengselsår skal likestilles med et skoleår.

10. INNFØR HURTIGDOMSTOLER OG UMIDDELBAR SONING

Sendrektighet i rettprosessen fører til at svært mange kriminelle slippes fri før straffesaken kommer opp eller etter at dom er avsagt. Mange av disse begår nye lovbrudd i denne perioden. FrP krever derfor fortgang i saksarbeidet gjennom innføring av hurtigdomstoler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media