Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 kurdere arrestert i Oslo

Nærmere 300 kurdiske demonstranter kastet stein mot både den greske og den tyrkiske ambassaden i Oslo i ettermiddag. Kurderne protesterte mot arrestasjonen av PKK-lederen Abdullah Vcalan. 10 kurdere ble arrestert under demonstrasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom ikke til alvorlige konfrontasjoner med politiet, selv om enkelte av demonstrantene også kastet stein og kjepper mot politiet og politihestene.

Kurderne selv forsøkte aktivt å roe gemyttene til demonstrantene, og politiet grep bare inn for å stagge de mest aggressive.

Sinnene ble satt i kok da politiet utenfor den tyrkiske ambassaden pågrep noen av de steinkastende demonstrantene. Demonstrantene ville ikke fjerne seg før deres kamerater var løslatt. Litt etter litt trakk imidlertid alle seg tilbake, etter sterke oppfordringer fra arrangørene.

Arrestert

På vei ned til sentrum igjen kastet demonstrantene også stein mot den amerikanske ambassaden, men demonstrasjonen løste seg opp like etterpå, får NTB opplyst ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt.

Til sammen 10 personer, alle kurdere, ble arrestert i forbindelse med demonstrajonene. De ble brakt inn i forbindelse med steinkasting.

I tillegg vil også noen bli siktet for vold mot politiet. Ifølge politiet ville de fleste bli løslatt i løpet av kvelden.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media