Vinter-OL 2018

10 mil unna dette spøkelsesanlegget skal de norske vinterstjernene kjempe om OL-gull

Nær grensen til Nord-Korea står ruinene etter Sør-Koreas eldste skianlegg som om folk dro derfra i et hastverk.

SKIUTLEIE: Ski står igjen fra de siste besøkende ved skianlegget i Goseong i Sør-Korea. Foto: Kim Hong-Ji /Scanpix
SKIUTLEIE: Ski står igjen fra de siste besøkende ved skianlegget i Goseong i Sør-Korea. Foto: Kim Hong-Ji /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I en spøkelsesaktig fjellside i Sør-Korea står stolheisene stille i lufta som gravsteiner etter det som en gang var en pulserende ferie og alpinlandsby.

Inngangen til stedets nattklubb lyser ikke lenger. Kopper og glass står urørt i hyllene til de forlatte restaurantene. I skiutleien samles støv på hauger av slalåmsko. Skiene er satt opp utenfor skiutleien som om alle har dratt herfra i et hastverk.

En stol, en kost og en kleshenger står i hovedhallen i det øde feriestedet. En plakat av det snødekte fylket Goseong henger på en vegg.

Grell kontrast

Ifølge The Guardian ble alpinlandsbyen brukt til skiferier siden begynnelsen av det 20. århundret, fra tida da Japan var koloniherre over Korea. Fram til dørene ble stengt i 2006 var skianlegget Sør-Koreas eldste.

Det gamle skianlegget står i grell kontrast til Sør-Koreas nye sportsanlegg i OL-byen Pyeongchang, som nå i februar venter store idrettsutøvere som Johannes Høsflot Klæbo, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Marit Bjørgen og ellers store idrettsfolk fra hele verden.

Reuters fotograf Kim Hong-Ji har besøkt det forlatte stedet Goseong, som ligger nære grensen til Nord-Korea, kun ti mil unna den kommende OL-festen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer