Bane NOR:

10 mill. i bot for Filipstad-ulykke

Bane NOR får ti millioner kroner i bor for å ha sikret området for dårlig, etter at en 15 år gammel gutt døde etter å ha fått strøm i seg.

DØDE: I februar 2019 døde Even Warsla Meen (15) etter å ha kommet i kontakt med en kontaktledning i en togtunnel på Filipstad i Oslo. Bane Nor har nå laget en intern rapport, der de går gjennom hendelsen. De har funnet brudd på sitt eget tekniske regelverk. Reporter: Audun Hageskal. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ulykken skjedde 24. februar 2019. 15 år gamle Even Warsla Meen mistet livet etter å ha fått i seg strøm i en togtunnel på Filipstad.

15-åringens kjæreste Miranda Ajaxson og vennen Oscar Widuto ble hardt skadd i ulykken. Alle de tre er født i 2003.

Nå skriver statsadvokaten i Oslo at Bane NOR har blitt ilagt et forelegg på 10 millioner kroner for manglende sikring av tunnelen.

«Forelegget omfatter overtredelse av jernbaneloven ved manglende sikring av området samt for ved uaktsomhet å ha forvoldt noens død og for uaktsomt ha påført noen en betydelig skade», heter det i pressemeldinga.

De tre befant seg i en del av tunnelen som i utgangspunktet ikke er åpen for fri ferdsel, men som brukes til å snu tog.

Familien er takknemmelige

- Som representant for Evens foreldre og gutten som ble skadet, vil jeg uttrykke stor takknemlighet for at politiet har tatt denne ulykken på så stort alvor. Mitt håp er at også Bane NOR tar de nødvendige konsekvenser av politiets konklusjoner, skriver familiens advokat Knagenhjelm i en pressemelding.

Han kritiserer manglende sikkerhetstiltak på togene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer