Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 millioner for mattekurs - tre av fire potensielle lærerstudenter strøk

- Veldig lei oss for dette resultatet.

Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På enkelte skoler strøk over 90 prosent i sommerkurs i matematikk for lærerstudenter. Ved Høgskolen i Hedmark endte prisen på 300 000 kroner for hver elev som klarte kravet, skriver Aftenposten.

Kun 118 av 485 besto forkurset i matematikk for potensielle lærerstudenter. Det er jevnt over dårlige resultater, og ved enkelte skoler er strykprosenten på over 90 prosent.

Søkere som ikke oppfylte kravet om en firer i matematikk, men som hadde minimum karakteren tre, fikk tilbud om å ta gratis forkurs for å kvalifisere seg.

Staten har brukt ti millioner kroner på det landsomfattende sommerkurset. Høyest pris per kvalifiserte elev var ved Høgskolen i Hedmark, hvor 93,9 prosent strøk. Prisen per elev som klarte kravet var på hele 300 000 kroner, skriver Aftenposten.

2 av 33 elever ved skolen besto. Skolen fikk et statlig tilskudd på 300 000 kroner for hver påbegynte klasse med 30 elever, og fikk dermed 600 000 kroner for kurset. Det betyr at prislappen for hver elev som kan gå videre til lærerutdanningen, er på 300 000 kroner.

- Vi er selvfølgelig veldig lei oss for dette resultatet. Vi hadde mange godt motiverte studenter som ikke har fått oppfylt drømmen sin, sier Elin Bakke, prodekan for utdanningen ved HiH til avisen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!