10 millioner kredittkort kan ha blitt hacket i USA

Anbefaler folk i USA som har brukt bankkortet om å sjekke kontoutskriftene sine.

HACKET: 10 millioner bankkort kan ha blitt hacket i USA. Visa og MasterCard advarer nå kundene sine. Foto: BOBBY YIP / REUTERS / NTB SCANPIX
HACKET: 10 millioner bankkort kan ha blitt hacket i USA. Visa og MasterCard advarer nå kundene sine. Foto: BOBBY YIP / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppimot 10 millioner kredittkort kan ha blitt hacket i USA. Visa og MasterCard advarer nå sine kunder mot sikkerhetssvikten.

Taxiselskaper Ifølge anonyme kilder har datatyver fått tilgang til store mengder kredittkortopplysninger etter å ha hacket seg inn på serveren til et av New Yorks taxiselskaper. Gjerningsmennene mistenkes å tilhøre en kriminell gjeng fra Mellom-Amerika, melder NTB.

«Innbruddet» i datasystemet skal ha skjedd mellom 21. januar og 25. februar, og de stjålne opplysningene kan føre til flere bankkort-svindler. Ingen av kortselskapene har sagt hvilket system som har blitt angrepet, men dataen som er stjålet kan gjøre det mulig å lage falske bankkort.

Visa og MasterCard har vært i kontakt med kunder hvis kortopplysninger kan ha havnet i gale hender.

- Jeg anbefaler alle som de siste månedene har betalt en taxitur i New York med kredittkort om å sjekke kontoutskriftene sine, sier en talsmann for den teknologiske forskningsinstitusjonen Gartner.

Secret Service Etterforskningen har såvidt begynt og hvis det kommer frem at flere kort skal være i faresonen, vil det komme ut en ny advarsel. Secret Service er også med på etteforskningen, melder tomsguide.com.

- Banker har nå startet analysen av mistenkte kort som har blitt hacket. Mange av kortene er observert blitt brukt i parkeringshus, men dette kan være en tilfeldighet, sier Brian Krebs i Krebson Security.

MasterCard har fortalt til The Wall Street Journal at deres systemer ikke er angrepet, men kunne ikke si hvor mange kunder som er berørt.