10 millioner smuglersigaretter tatt

Sigarettsmuglere satser på det norske markedet, uvisst om de blir oppdaget. Beslagene er firedoblet på to år. Samtidig greier tollerne bare å stanse et mindretall av sigarettsmuglerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fram til september i år har Tollvesenet beslagslagt nesten 10 millioner smuglersigaretter, og det tilsvarer en dobling i forhold til i fjor og en firedobling siden 1998, skriver Dagsavisen

Norge er et attraktivt marked for smuglere på grunn av de høyere prisene på røyk i landet.

Roy Skårslette i Toll- og avgiftsdirektoratat sier til Dagsavisen at det beslaglegges større partier, og at alt tyder på at smuglingen er godt organisert. Det er gjort enkeltbeslag på en million sigaretter.

I tillegg til dette stopper tollvesenet i Sverige og i Danmark trolig millioner sigaretter som er rettet mot det norske markedet.

Skårslette sier at Toll- og avgiftsdirektoratet ikke har oversikt over hvor sigarettene kommer fra. Partiene med sigaretter kan være stjålet, kjøpt billig i utlandet eller være produsert på illegale fabrikker. Det er først og fremt danske og amerikanske sigaretter som er mest populære i Norge.

Dagsavisen skriver at tollerne bare greier å stanse et mindretall av smuglerne som tar seg over til Norge. Titalls millioner smuglersigaretter omsettes illegalt, i tillegg til at det stjeles sigaretter for et like stort beløp.