REKKER DE HJEM? Et SAS-fly fra Spania skal etter planen lande 10 minutter etter at det sannsynligvis er innført karantene for reisende fra landet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
REKKER DE HJEM? Et SAS-fly fra Spania skal etter planen lande 10 minutter etter at det sannsynligvis er innført karantene for reisende fra landet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Spania-tur

10 min. for sein - må i karantene

Fredag endres trolig Spanias koronastatus fra grønn til rød. Et SAS-fly skal etter planen lande etter midnatt på Gardermoen.

Publisert

De som kommer til Norge fra Spania før klokken 24 fredag kveld slipper karantene, opplyser kommunikasjonsrådgiver Alexandra R. Tufteland i Helse- og omsorgsdepartementet til avisa.

Mange har ifølge avisen endret flybillettene for å prøve å unngå det nye karantenekravet.

Minst 12.000 nordmenn befinner seg i Spania, og Helsedirektoratet har advart om at de sannsynligvis må i karantene når de kommer hjem.

En eventuell 10-dagerskarantene må gjennomføres selv om Spanias status skulle endres til grønn i karanteneperioden.

Det er landenes status ved innreisetidspunktet til Norge som er avgjørende for om man pålegges karantene.

Passasjerene på et SAS-fly fra Alicante som etter planen lander på Gardermoen ti minutter over midnatt natt til lørdag, må dermed i karantene om ikke flyet ankommer før rutetid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer