10 rikinger mistet 939 mill.

Bare Kjell Inge Røkke, Bjør Kjos og Wilhelmsen-familien fikk en opptur sist uke.

MOTGANG PÅ BØRSEN: Stein Erik Hagen fikk barbert børsformuen sist uke. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
MOTGANG PÅ BØRSEN: Stein Erik Hagen fikk barbert børsformuen sist uke. Foto: Jacques Hvistendahl/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs falt med 13,5 milliarder kroner i verdi sist uke.

Verdien på aksjene til de 13 rikeste på Oslo Børs, som HegnarOnline følger fra uke til uke, falt til sammenligning med 708 millioner kroner. Og tar vi med de 20 rikeste på børsenvar verdifallet på 761 millioner kroner.

10 av børsrikingene fikk aksjeformuen barbert med 939 millioner kroner, men noe lyspunkter bedret litt på totalen.

Da har korreksjonen på børsen de siste par ukene visket bort 3,7 milliarder kroner for de 13 rikeste og 3,85 milliarder kroner hvis vi tar med de 7 neste på listen også.
  Vinnerne sist uke Sist uke var det det en liten oppgang i Aker, Norwegian og RCL. Det gjorde at Kjell Inge Røkke økte aksjeformuen sin med 98 millioner kroner, mens Bjørn Kjos ble 12 millioner rikere.

For hver krone Norwegian stiger eller faller på Oslo Børs blir Kjos knapt 8 millioner rikere eller fattigere. Medlemmene i Wilhelmsen-familien, med eierandeler i RCL, ble tilsammen 67 millioner kroner rikere.

For resten gikk det nedover, men i mye lavere takt enn foregående uke, som visket bort 3 milliarder kroner.
  Nedtur for de fleste John Fredriksen som "mistet" 1,5 milliarder foregående uke "mistet" ytterligere nesten 300 millioner kroner sist uke. Det kom etter en serie med uker med oppgang på en milliard kroner i uken.

Siden nyttår har aksjene hans på Oslo Børs likevel steget med 5,9 milliarder kroner og ifølge Bloombergs milliardæroversikt er John Fredriksen totalt sett god for 14,8 milliarder dollar, tilsvarende 86,5 milliarder kroner.

Det skal bare være 58 personer i verden som er rikere. Og det ville han ikke byttet med noe.
  Motgang for Spetalen Øystein Stray Spetalen møtte også litt veggen sist uke. REC falt 13 prosent og det reduserte verdien på aksjene han kontrollerer i selskapet med 20 millioner kroner, til 205 millioner kroner.

Kursfallet i Spectrum stakk også av med 20 millioner kroner og basert på sluttkursen på Oslo Børs fredag har han nå aksjer for 354 millioner kroner i selskapet.
 
Ned for Hagen og Siem Stein Erik Hagen hadde en tung uke og det samme var det for Kristian Siem. Tilsammen mistet de to nesten 400 millioner kroner i aksjeverdier.

Hagen har da aksjer for knapt 12,2 milliarder kroner, mens Siem har aksjer for knapt 8,3 milliarder kroner.
  De 13 rikeste De 13 med milliardverdier på Oslo Børs står for 5,8 prosent av alle verdiene på tilsammen 1.644 milliarder kroner, mens de 20 tilsammen står for 6 prosent.

Hovedindeksen falt 1,4 prosent, mens nedgangen den siste måneden er på 3,1 prosent. Så langt i år er oppgangen på 7,4 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 24 prosent.

Her finner du Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste

OPPTUR PÅ BØRSEN: Kjell Inge Røkke hadde en brukbar uke på Oslo Børs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OPPTUR PÅ BØRSEN: Kjell Inge Røkke hadde en brukbar uke på Oslo Børs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer