Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

10 skøyte-millioner

HAMAR (Dagbladet): Ti millioner i årlige sponsorkroner skal gi skøytelandslaget topp forutsetninger fram mot OL i Salt Lake City. - Pengene betyr handlefrihet til å gjennomføre nødvendige prosjekter på is- og høydesida, sier landslagssjef Geir Karlstad til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om få dager skriver Norges Skøyteforbund en gullkantet generalsponsoravtale med et nasjonalt firma. Den toårige avtalen er verdt fem millioner per år. I samme periode vil to hovedsponsorer bidra med to millioner hver. Her har NSF allerede sikret seg avtale med Icopal. I tillegg kommer noen mindre bidragsytere - sponsorer som ikke synes på løpernes drakter.

Fordobling

Totalpakka er verdt ti millioner i året, og dette er mer enn en fordobling av den forrige avtalen med Oslo Energi. De sponset NSF med fire millioner kroner i året - pluss utstyr.

- Vi vet at vi har et salgbart produkt og prisen blir deretter. Våre løpere har de siste sesongene vært garantister for VM- og OL-gull.

- Landslaget jobber ut fra en sponsortilgang på ti millioner i året. Økonomien blir romsligere enn før, men det trenger vi også, hevder Geir Karlstad.

Sint på HOA

Ettersom OL 2002 går i høyden, skal løperne gjennomføre flere kostnadskrevende høydesamlinger - den første fra 20. august til 10. september. Og ettersom NSF og Hamar Olympiske Anlegg aldri greier å bli enige om istid i Vikingskipet, må løperne dra tre uker til Calgary i slutten av september.

Akkurat det irriterer landslagssjefen seg grenseløst over.

- Vi har verdens fineste skøytehall, men får ikke istid i de tre viktigste månedene i året - september, oktober og november. I stedet må vi bruke sekssifrede beløp på utenlandsreiser.

- Med slike forhold her hjemme, sier det seg sjøl at sponsorinntektene kommer godt med, sier Geir Karlstad.