10 tips om bensinforbruk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To ting er særlig viktig for bensinforbruket: At bilen er teknisk i orden og at du kjører økonomisk. 1) Bilmotoren må være riktig justert. Ofte kan forbruket reduseres med både 30 og 40 prosent om ventiler er korrekt justert, tennpluggene er gode, og motoren er ren. En bil som kommer fra en service bruker alltid mindre bensin enn når den blir levert til verkstedet. 2) En kald motor bruker enormt med bensin. Når choken er tilkoblet renner bensinen nærmest rett igjennom. 3) Mye småkjøring er kjempedyrt. Noe av det dyreste du kan gjøre er kraftig akselerasjon. Det er den myke kjøringen som reduserer forbruket. 4) Kjør på så høyt gear som mulig. Kan du velge mellom fjerde og femte gear - kjør i femte gear. Fjern alt som øker bilens luftmotstand. Takstativ gjør at bensinforbruket øker kraftig. 5) Dekkene må ha korrekt lufttrykk. For lite luft kan øke bensinforbruket med opptil 25 prosent. 6) Biler med firehjulstrekk bruker opptil 20 prosent ekstra bensin. Piggdekk gir økte bensinutgifter. 7) Fart bestemmer bensinforbruket. Øker du farten med 10 prosent øker også bensinforbruket. Viktig er jevn marsjfart, uten for mange forbikjøringer der du akselerer kraftig for deretter å bremse ned. 8) Bilens motoreffekt øker også bensinforbruket. En bil med toliters motor bruker mye mer bensin enn om den samme bilen har en motor på 1,4 eller 1,6 liter. Automatgear øker bensinforbruket med rundt 20 prosent. 9) Kjøp riktig bensintype. Se i bilens instruksjonsbok og du vil ofte se at bilen kan bruke lavere oktan, som er billigere. 10) En bil som løper lett bruker mindre bensin. Derfor må motoren ha god olje som gir smøring. Når skiftet du motorolje sist?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer