Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 100 000 demonstrerte i Kairo

Krever fortgang i reformprosessen.

DEMONSTRERTE: Om lag 100 000 demonstranter samlet seg fredag på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo med krav om fortgang i demokratiprosessen i landet. Foto: AFP/Misam Saleh/scanpix
DEMONSTRERTE: Om lag 100 000 demonstranter samlet seg fredag på Tahrir-plassen i sentrum av Kairo med krav om fortgang i demokratiprosessen i landet. Foto: AFP/Misam Saleh/scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Feltmarskalk, vi har vært svært tålmodige, ropte flere av demonstrantene, med henvisning til feltmarskalk Mohamed Hussein Tantawi.

Han leder det militære overgangsrådet som styrer Egypt etter at regimet til president Hosni Mubarak ble veltet i februar. Rådet skal etter planen sitte fram til det blir holdt nyvalg, trolig til høsten, men har lovet å gjennomføre en rekke reformer innen den tid.

- For tregt Men nå mener mange egyptere at demokratiprosessen går altfor sakte framover, og fredag ettermiddag strømmet titusenvis av utålmodige demonstranter til Tahrir-plassen i sentrum av Kairo.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de er så trege. Jeg føler at korrupsjonen er over alt, sier en 27 år gamle kvinne.

- Men vi har lært hvordan vi kommer videre. Vi kommer til å komme hit hver fredag inntil landet er renset, sier hun.

Det har vært en rekke demonstrasjoner siden Mubarak gikk av den 11. februar, men i det siste har antall demonstranter økt betraktelig.

Krever rettergang Et av demonstrantenes viktigste krav er at tre av Mubaraks nærmeste medarbeidere, stabssjef Zakaria Amzi og de to tidligere parlamentslederne Safwat al-Sherif og Fathi Sorour, blir stilt for retten.

Mubarak selv er fortsatt i Egypt. Både den tidligere presidenten, hans kone Suzanne og deres to barn har fått forbud mot å forlate landet, og verdiene deres er frosset.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media