Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 000 evakueres i Los Angeles

Skogbrann har slukt 25 boliger. Én død.

SKOGBRANN: Brannen, som kalles Saddleridge Fire, måler 19 kvadratkilometer og spres med den kraftige vinden, i en fart på 3 kvadratkilometer i timen. Video: CNN. Vis mer

En stor skogbrann som raser ukontrollert i den nordlige utkanten av Los Angeles, har hittil fortært 25 hus. Én person er død som følge av brannen, ifølge Los Angeles Fire Department (LAFD)

Ifølge CBS Los Angeles er 100 000 innbyggere med kjæledyr fra 23 000 husstander pålagt å evakuere i Northridge og Sylmar. De møter imidlertid utfordringer med at flere sentre for de evakuerte er fulle.

Vokser raskt

Brannen, som kalles Saddleridge Fire, måler 19 kvadratkilometer og spres med den kraftige vinden, i en fart på 3 kvadratkilometer i timen.

1000 BRANNFOLK: 1000 mannskaper kjemper mot flammene. Foto: Gene Blevins / Reuters / NTB Scanpix
1000 BRANNFOLK: 1000 mannskaper kjemper mot flammene. Foto: Gene Blevins / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er en veldig dynamisk brann. Ikke vent med å dra, oppfordrer Los Angeles' brannsjef Ralph Terrazas.

Innbyggere som ikke er i stand til evakuere seg selv, som en del eldre og funksjonshemmede, blir evakuert av spesielle ambulanser.

1000 mannskaper er utkalt for å bekjempe flammene, støttet av fly og helikoptre. LAFD opplyser at en brannmann har pådratt seg mindre øyeskader i arbeidet.

Det vites ikke hvorfor skogbrannen oppsto. Den ble først meldt i 06-tida i dag norsk tid - da var den bare noen få titalls kvadratmeter i omfang.

Gassanlegg evakuert

En mengde offentlige institusjoner er stengt som følge av brannen, blant dem flere rettsinstanser.

RØYK: Satellittbildet viser tydelig røyken fra Saddleridge-brannen over Sør-Californias kyst. Foto: NOAA / AP / NTB Scanpix
RØYK: Satellittbildet viser tydelig røyken fra Saddleridge-brannen over Sør-Californias kyst. Foto: NOAA / AP / NTB Scanpix Vis mer

Et gasslagringsanlegg tilhørende SoCal Gas ligger noen kilometer fra brannen. Det er evakuert, men det skal foreløpig ikke være fare for at det blir rammet.

Flere sentrale veier er også stengt.

Sørlige California er stadig plaget av skogbranner. Den store brannen i november i fjor tok livet av minst 85 mennesker og ødela over 18 000 bygninger. Et stort antall dyr mistet livet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling