100 000 evakueres i Los Angeles

Skogbrann har slukt 25 boliger. Én død.

SKOGBRANN: Brannen, som kalles Saddleridge Fire, måler 19 kvadratkilometer og spres med den kraftige vinden, i en fart på 3 kvadratkilometer i timen. Video: CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En stor skogbrann som raser ukontrollert i den nordlige utkanten av Los Angeles, har hittil fortært 25 hus. Én person er død som følge av brannen, ifølge Los Angeles Fire Department (LAFD)

Ifølge CBS Los Angeles er 100 000 innbyggere med kjæledyr fra 23 000 husstander pålagt å evakuere i Northridge og Sylmar. De møter imidlertid utfordringer med at flere sentre for de evakuerte er fulle.

Vokser raskt

Brannen, som kalles Saddleridge Fire, måler 19 kvadratkilometer og spres med den kraftige vinden, i en fart på 3 kvadratkilometer i timen.

- Dette er en veldig dynamisk brann. Ikke vent med å dra, oppfordrer Los Angeles' brannsjef Ralph Terrazas.

Innbyggere som ikke er i stand til evakuere seg selv, som en del eldre og funksjonshemmede, blir evakuert av spesielle ambulanser.

1000 mannskaper er utkalt for å bekjempe flammene, støttet av fly og helikoptre. LAFD opplyser at en brannmann har pådratt seg mindre øyeskader i arbeidet.

Det vites ikke hvorfor skogbrannen oppsto. Den ble først meldt i 06-tida i dag norsk tid - da var den bare noen få titalls kvadratmeter i omfang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.