100 000 fikk «giftig avfall» i springen. Nå vokser blyforgiftningsskandalen i USA

Flere skoler er stengt.

GIFTIG VANN: Blynivået i vannet i Flint i Michigan er farlig høyt, og kan karakteriseres som «giftig avfall». Mandag protesterte flere av innbyggerne utenfor rådhuset i byen. Samtidig har det kommet fram at innbyggere i nabostaten Ohio også kan ha blitt eksponert for det giftige vannet. Foto: Jake May / The Flint Journal / AP / NTB Scanpix
GIFTIG VANN: Blynivået i vannet i Flint i Michigan er farlig høyt, og kan karakteriseres som «giftig avfall». Mandag protesterte flere av innbyggerne utenfor rådhuset i byen. Samtidig har det kommet fram at innbyggere i nabostaten Ohio også kan ha blitt eksponert for det giftige vannet. Foto: Jake May / The Flint Journal / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske myndigheter har stengt flere skoler i Ohio etter funn av høye blyforekomster i drikkevannet.

Avsløringene kommer kort tid etter at president Barack Obama erklærte krisetilstand i Michigan, der om lag 100 000 innbyggere i byen Flint er eksponert for blyforgiftning i drikkevannet. 

- Forfalsket rapporter Nå har nylige tester også påvist høye forekomster av bly i drikkevannet i flere hjem og på en skole i landsbyen Sebring i Ohio, med om lag 4400 innbyggere. Mandag holder skolene i området stengt på grunn av saken, skriver NTB.

Lokale miljøvernmyndigheter mener det finnes grunn til å tro at en ansatt ved vannverket i landsbyen har forfalsket rapporter. De har nå bedt de amerikanske miljødirektoratet om bistand til å etterforske saken i Ohio, ifølge NTB.

Vannet i Flint i nabostaten Michigan har faktisk så stor andel bly i seg at det oppfyller det amerikanske miljøvernbyrået EPAs kriterier for å karakterisere vannet som «giftig avfall». 

Etsende vann Mistanken om at noe var alvorlig galt med byens vannreservoar har spredt seg i befolkningen i flere år, og i oktober i fjor erkjente byens myndigheter at det var alvorlige problemer med byens drikkevann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer