100 000 for morder-tips

Politiet på Bryne lover 100 000 kroner til den som kan hjelpe dem å løse gåten rundt drapet på Gunn Merete Lode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 32 år gamle kvinnen ble drept for et år siden, og tross iherdig etterforskning har ikke politiet klart å finne noen gjerningsmann.

Kvinnen ble drept med kniv, og det uoppklarte mordet er en belastning for politiet.

- Vi har fått to banker til å stille garanti for 100.000 kroner. Det har gått ett år siden drapet skjedde, og du kan godt si at vi nå prøver å kjøpe de opplysningene vi mangler, forteller lensmann Geir Magne Aanestad i Time til NTB.

En 17-åring så i noen få sekunder mannen som trolig tok livet av Lode, men tenåringen ble så redd da han så kniven at han la på flukt. Da han noen sekunder senere hørte et skrik, snudde han seg og så 32-åringen segne om. Mannen var da borte.

En tegning av denne mannen har tidligere vært offentliggjort, men politiet vet fortsatt ikke hvem vitnet har sett.

- Vi har imidlertid sikret oss DNA-spor fra drapsmannen. Vi ønsker nå tips slik at vi kan sjekke dette opp mot eventuelt mistenkte, sier lensmannen.

Politiet delte torsdag også ut et bilde av en modell som har på seg akkurat de samme klærne som Lode hadde på seg da hun døde. Dette bildet er i likhet meg tegningene distribuert til pressen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer