Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 000 i demonstrasjon i Frankrike

Arrangørene regner med fler enn én million.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Over hele Frankrike tar folk til gatene for igjen å demonstrere mot den nye arbeidsloven. Den nye loven, som ennå ikke er vedtatt, gjør det enklere for arbeidsgivere å sparke unge arbeidstakere.

Ved 12-tiden i dag var over 100 000 i gatene i byer over hele landet, og arrangørene sikter mot mer enn en million før dagen er omme. Det blir i så fall den største demonstrasjonen i tilknytning til den nye loven, melder AP.

En landsomfattende streik har bremset fly- og togtrafikk, men ifølge den franske avisa Le Monde er streiken «en tanke svakere» enn i starten 28. mars. 30 prosent av flytrafikken, og 18,3 prosent av togene er påvirket.

Folkets støtte svekket

Med såpass begrenset anslag avhenger aksjonen stadig mer av suksess under demonstrasjonen. Det franske folkets støtte til demonstrantene ble 18. mars målt til 69 prosent, men har nå dalt til 62, ifølge en meningsmåling utført for avisa Les Echos.

Storaksjon ventet i Paris

Arrangørene håper på massivt oppmøte, og ber nå folket om å gjøre denne tirsdagen «en dag med størst mulig aksjon».

Demonstrantene skal ifølge Le Monde samles på Place de la Rèpublique i Paris ved halv-tretiden i dag.

STORE AKSJONER VENTET:  I Bordeaux strømmet studenter ut i gatene for igjen å demonstrere mot den nye arbeidsloven, som gir unge arbeidstakere langt mindre rettigheter. Foto: Reuters
STORE AKSJONER VENTET: I Bordeaux strømmet studenter ut i gatene for igjen å demonstrere mot den nye arbeidsloven, som gir unge arbeidstakere langt mindre rettigheter. Foto: Reuters Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media