PROTESTERER: Flere enn 21.000 kosovoserbere har søkt om å få bli russiske statsborgere. Tallet ventes å stige til rundt 100.000. Her masjerer kosovoserbere i protest etter at NATO besluttet å fjerne veisperringer i byen Gracanica, nord i Kosovo. Foto: Visar Kryeziu/AP
PROTESTERER: Flere enn 21.000 kosovoserbere har søkt om å få bli russiske statsborgere. Tallet ventes å stige til rundt 100.000. Her masjerer kosovoserbere i protest etter at NATO besluttet å fjerne veisperringer i byen Gracanica, nord i Kosovo. Foto: Visar Kryeziu/APVis mer

100 000 kosovoserbere vil søke om russisk statsborgerskap

Føler seg forfulgt av de albanskættede innbyggerne i hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere enn 21.000 kosovoserbere har søkt om å få bli russiske statsborgere.

Tallet ventes å stige til rundt 100.000, sier Zlatibor Djordjevic, som står bak aksjonen for å få kosovoserberne til å kreve å få russisk pass.

Visepresident i den russiske nasjonalforsamlingen Ljubov Sliska, som tilhører partiet Det forente Russland, ber myndighetene i Moskva om å ta søknadene fra kosovoserberne på største alvor.

De viser hvor vanskelig disse menneskene har det, sa hun tirsdag.

Kosovoserberne føler seg forfulgt av de albanskættede innbyggerne i hjemlandet. Russiske aviser skrev tirsdag at massesøknaden om statsborgerskap setter Russland i en vanskelig situasjon som kan utløse politisk strid med NATO og EU.

(NTB)