<strong>PROTESTERER:</strong> Flere enn 21.000 kosovoserbere har søkt om å få bli russiske statsborgere. Tallet ventes å stige til rundt 100.000. Her masjerer kosovoserbere i protest etter at NATO besluttet å fjerne veisperringer i byen Gracanica, nord i Kosovo. Foto: Visar Kryeziu/AP
PROTESTERER: Flere enn 21.000 kosovoserbere har søkt om å få bli russiske statsborgere. Tallet ventes å stige til rundt 100.000. Her masjerer kosovoserbere i protest etter at NATO besluttet å fjerne veisperringer i byen Gracanica, nord i Kosovo. Foto: Visar Kryeziu/AP Vis mer

100 000 kosovoserbere vil søke om russisk statsborgerskap

Føler seg forfulgt av de albanskættede innbyggerne i hjemlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere enn 21.000 kosovoserbere har søkt om å få bli russiske statsborgere.

Tallet ventes å stige til rundt 100.000, sier Zlatibor Djordjevic, som står bak aksjonen for å få kosovoserberne til å kreve å få russisk pass.

Visepresident i den russiske nasjonalforsamlingen Ljubov Sliska, som tilhører partiet Det forente Russland, ber myndighetene i Moskva om å ta søknadene fra kosovoserberne på største alvor.

De viser hvor vanskelig disse menneskene har det, sa hun tirsdag.

Kosovoserberne føler seg forfulgt av de albanskættede innbyggerne i hjemlandet. Russiske aviser skrev tirsdag at massesøknaden om statsborgerskap setter Russland i en vanskelig situasjon som kan utløse politisk strid med NATO og EU.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer