Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 000 kroner i ecstasy-bot

Det krever aktor at Stavanger Aftenblad skal betale for å ha handlet ecstasy. Redaktør Jens Barland forlanger å få betale boten selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tilsynelatende absurde rettssaken ble avsluttet i Stavanger byrett i dag. Avisa nektet å betale en bot på 10 000 kroner for ecstasy-kjøpet som ble gjort for å bevise hvor lett det er å kjøpe party-piller i vestlandsbyen.

Stavanger Aftenblad A/S nekter å godta boten, men ikke fordi de ikke fortjener den. Problemet er at avisen som bedrift får boten - ikke sjefredaktør Jens Barland. Det rokker ved redaksjonens uavhengighet, hevder den ferske redaktøren. Dermed risikerer han en ti ganger så stor bot.

Ti gangere dyrere

- Ved nærmere analyse mener jeg det er riktig å sette boten til 100.000 kroner, sier aktor i saken, statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund, til NTB.

Og boten vil han fortsatt sende til foretaket Stavanger Aftenblad, og ikke redaktøren.

- Redaktøren har verken kjøpt eller medvirket til kjøpet av ecstasy. Han vil heller ikke oppgi navnet på journalisten som gjorde kjøpet. Derfor mener jeg det er foretaket som skal bøtelegges, sier Enoksen Ristesund.

Redd de kriminelle

I en reportasje 21. juli skriver avisa om narkohandelen de selv utførte. Redaktøren innrømmer at det ikke var riktig gjort, og krever at han selv må få boten fordi han har det redaksjonelle ansvaret i avisa. Han nekter å oppgi navnet på journalisten for å beskytte personen fra Stavangers kriminelle ecstasy-miljø.

Avisa skal ha forbrutt seg mot Straffelovens paragraf 162 - med en strafferamme på bøter eller fengsel inntil to års fengsel.

Dommen er ventet i slutten av neste uke.

HVEM TAR REGNINGA: Redaktør Jens Barland (til venstre) insisterer på betale ecstasy-boten, men aktor foretrekker at styreformann Eivind Thomsen tar regninga.