Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 000 kroner mer for Widerøe-flygere

Flygerstreiken i Widerøe ble avblåst i dag. Avtalen stiller alle andre lønnsavtaler i Norge denne sommeren fullstendig i skyggen, og gir de best lønnede flykapteinene opptil 100 000 kroner i lønnstillegg det første året.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

80-90 prosent av Widerøes flyginger vil være i rute fra i morgen. Torsdag vil trafikken gå som normalt fra morgenen av, opplyser selskapet.

Administrerende direktør i Widerøe's Flyveselskap, Per Arne Watle, sier til NTB at avtalen baserer seg på en gjennomsnittlig reallønnsvekst på 3,5 prosent hvert år over en femårsperiode.

Formann i Widerøes Flygerforening, Jan Hem, sier til NTB at avtalen gir de best lønnede flykapteinene et tillegg opptil 100 000 kroner det første året. Han er meget godt fornøyd og karakteriserer den inngåtte avtalen som en milepæl.

- I løpet av kort tid vil vi ha nådd et lønnsnivå som sammen med vår arbeidstidsordning gjør Widerøe til en av de mest attraktive flygerarbeidsplasser i Norge, sier Hem.

Widerøe har tapt markedsinntekter på 2,6 millioner kroner daglig i løpet av den uken streiken har vart. Samtidig har selskapet spart kostnader ved å permittere 90 prosent av de ansatte. Watle vil overfor NTB foreløpig ikke si noe om hva det reelle tapet som følge av streiken har vært.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!