100 000 opplysninger i Tina-saken

Stavanger-politiet vil ha 20 faste etterforskere til å jobbe med Tina-saken. 100 000 opplysninger skal sjekkes og sorteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er et enormt arbeid som ligger foran oss, innrømmer politibetjent Odd Tveit Jørgensen.

Han koordinerer etterforskningen, og ber nå om å få 20 faste etterforskere som utelukkende skal jobbe med Tina-saken. I tillegg har Stavanger-politiet bistand av etterforskere fra Kripos som jobber med den tekniske etterforskningen og med analyse.

Tips

Lokalbefolkningen har vært usedvanlig flink til å gi opplysninger til politiet. I alt 907 tips har så langt kommet inn. Mange av tipsene har strømmet inn de siste ukene.

- Vi ga en påminnelse om begivenheter som fant sted denne helgen. Det har hjulpet folk til å huske mer, mener Jørgensen.

Tina Jørgensen forsvant 24.september. Først 26. oktober ble liket av 20- åringen funnet. En uke senere mente politiet de med sikkerhet kunne si at 20-åringen ble drept like ved hjemmet sitt på Grasholmen. I løpet av månedene som er gått, har detaljer forsvunnet ut at folks minne. Derfor har politiets kalender over begivenheter 24. september hjulpet på hukommelsen.

- Når bare folk får tenkt seg litt om, husker de mer, sier Jørgensen.

Alle tipsene har ført til 405 vitneavhør, og flere venter. De tekniske analysene tar også tid, og politiet har foreløpig bare fått inn noen få resultater, opplyser politibetjenten. Analysearbeidet er vanskelig, ikke minst fordi mye av materialet har vært utsatt for mye regn i de fem ukene det tok før Tina ble funnet.

(NTB)