100 afghanere kan få bli i Norge

Etter at Stornemnda lar to afghanere få bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stornemnda har besluttet at to afghanere som kun har tilknytning til ustabile områder i hjemlandet, får bli i Norge likevel. Dette kan få betydning for 100 afghanere som skal få sine klagesaker behandlet.

– Det kan dreie seg om ca én firedel av de 400 sakene vi fortsatt har til behandling, sier direktør i Utlendingsnemnda (UNE) , Terje Skjeggestad, til Dagbladet.no

Stornemdas vedtak er fattet etter at to klagesaker fra afghanere, som kun har tilknytning til ustabile områder i landet, er behandlet. Skjeggestad legger vekt på at dette er en videreføring av allerede eksisterende praksis fra UNEs side.

– Uttalelsene fra stornemnda til UNE er en videreføring av praksisen i den senere tid, sier Skjeggestad.

Stornemnda behandlet sakene etter anmodning fra Arbeids- og Inkluderingsdepartementet (AID). Stornemnda ble etablert for å behandle saker av prinsipiell betydning og bidra til å sikre likebehandling og avklaring knyttet til framtidig praksis.

Stornemnda mener at så lenge FNs høykommisær for flyktninger (UNCHR) har en så dominerende rolle som kilde for situasjonen i Afghanistan, må disse anbefalingene normalt tas til følge. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer