100 år gammel slektsfeide

En gammel slektsfeide kan være den utløsende årsaken til massakren i den nepalske kongefamilien fredag, skriver den britiske avisa Sunday Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kvinnen kronprins Dipendra ønsket å gifte seg med, Devyani Rana, tilhører en rivaliserende adelsfamilie. Det kan være grunnen til at kongen og dronningen forbød ekteskapet, ikke astrologiske varsler, slik lokale medier har meldt.

Sunday Times skriver at Rana-slekten styrte Nepal fra 1800-tallet til 1948. Da britene trakk seg ut av landet, ble Rana-familien styrtet. I 1951 fikk Dipendras slekt tilbake tronen.

Fiendskapet mellom de to klanene er dypt og inderlig, skriver avisa. Rana-dynastiet grep makten på midten av den 19. århundre etter å ha massakrert et femti medlemmer av hoffet. Rana-familien ble holdt isolert de neste 100 årene.

Det er trolig bakgrunnen for at dronning Aiswarya (51), som ble drept av kronprinsen sammen med kongen og åtte andre fredag, sterkt motsatte seg hans gifteplaner. Dronningen omtales som en dypt troende hindu og tilhenger av arrangerte ekteskap. Kongen skal ha truet med å frata sønnen arveretten til tronen.

Ifølge ubekreftede meldinger hadde kronprins Dipendra allerede giftet seg med Devyani Rena i hemmelighet. Hun skal nå ha flyktet til utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer