100 arrestert i Pakistan

Pakistanske styrker har arrestert 100 mistenkte al-Qaida-krigere og støttespillere i forbindelse med militæroperasjonen i grenseområdet mot Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestasjonene skjedde etter harde kamper i det gjørmete og nesten uframkommelige landskapet i Sør-Waziristan nordvest i Pakistan.

- Over 100 er arrestert, inkludert et antall utenlandske statsborgere, sa generalløytnant Safdar Hussain, som leder offensiven i Sør-Waziristan.

Harde kamper

Hussain sier ifølge AP at de gjenværende al-Qaida-mistenkte fremdeles gjør sterk motstand.

- Disse folka har vært her veldig lenge. De er ekstremt profesjonelle krigere.

For å bevise arrestasjonene fikk journalister se 40 av de arresterte soldatene i Wana, som er den største byen i Sør-Waziristan. Pakistanske militære voktet de mistenkte al-Qaida-krigerne nøye, og hadde satt bind for øynene deres og bundet hendene på dem.

Skjuler toppleder?

Den pakistanske hæren tror at de militante skjuler en av topplederne i al-Qaida-nettverket.

Ifølge BBC tror imidlertid både Pakistan og USA at det er tvilsomt at det er snakk om Osama bin Ladens høyre hånd - Ayman al-Zawahri.

- Det er mest sannsynlig en tsjetsjener eller usbeker, for all informasjon vi har snappet opp har vært på tsjetsjensk eller usbekisk, sa Hussain. Han innrømmet samtidig at det er mulig at denne lederen har unnsluppet.

Pakistanske styrker har i fem dager omringet opptil 500 krigere som antas å tilhøre al-Qaida eller allierte pakistanske stammemedlemmer.

De pakistanske styrkene har møtt innbitt motstand, og mistenkte deefor tidlig at soldatene skjuler en sentral person i det fryktede al-Qaida-nettverket.

Samtidig med arrestasjonenen i Pakistan, oppgir amerikanske og afghanske styrker at de har slått tilbake et stort angrep mot en militærbase på grensa mellom Afghanistan og Pakistan. Amerikanerne satte inn flere helikoptre for å slå angriperne tilbake.

(Kilder: NTB, AP, CNN, BBC) LES MER:

PÅ FLUKT: Sivile flyktet fra Kari Kot, som er den nærmeste landsbyen til området der kampene sto.
I KAMP: En av de pakistansk soldatene som var med på aksjonen mot de mistenkte al-Qaida-krigerne.