Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

100 arrestert på Hyperstate-fest

Ungdom helt ned til 16 år ble tatt da politiet hadde aksjon under årets Hyperstate-fest i Oslo Spektrum i går kveld. Over 100 ungdommer ble brakt inn av politiet og bøtelagt for bruk av narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Spektrum var smekk full og 7.000 ungdommer hadde møtt til årets største house-party i går kveld. Dessverre for arrangøren hadde en del av publikummet også inntatt stedet med ulovlige narkotiske stoffer i kroppen.

Av de om lag 100 ungdommene som ble innbrakt av politiet, fikk 79 forelegg på mellom 1.500 og 3.500 kroner. 23 av dem som ble tatt, var under 18 år, deriblant flere som bare var 16 år.

- Det er bekymringsverdig at vi tar så unge personer for bruk av narkotika, sier narkotikasjef Christine Fossen ved Oslo politidistrikt. De aller fleste ble pågrepet på grunn av enten amfetamin eller ecstasy. Bare en ble tatt med kokain, og en person hadde tatt det flytende stoffet GHB.

Aldersgrensen på Hyperstate er 16 år selv om arrangørene fikk tillatelse til å ha åpne dører til klokken 06 om morgenen. I all hovedsak var publikummet i aldersgruppen 16 til 22 år.

(NTB)