100 blitzere i slagsmål

En i utgangspunktet fredelig Blitz-demonstrasjon i Oslo utartet i ettermiddag til slagsmål med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forbindelse med bystyrets møte onsdag kveld hadde Blitz-ungdommene på forhånd varslet og fått tillatelse til en fredelig demonstrasjon. De ønsket å vise sin misnøye omkring salget av Blitz-huset og de omkringliggende områdene.

Rundt 100 blitzere marsjerte med til Oslo Rådhus i den hensikt å gå inn på publikumsgalleriet i bystyresalen og overvære den åpne delen av kveldens møte.

Men den fredelige demonstrasjonen utartet når ungdommene ankom rådhuset like før 17.30 og fikk øye på politiet som var til stede.

- Vi var på plass på utsiden for å holde oppsyn, men da de nærmet seg rådhuset begynner de å løpe og gikk til direkte angrep på våre mannskaper med stein- og iskasting, sier operasjonsleder Audun Myhre i Oslo politidistrikt til NTB.

Blitz-ungdommene skal ha revet ned gjerdene som politiet hadde satt opp, og kastet disse mot tjenestemennene. Ingen skal ha blitt skadd i tumultene, men én person er blitt innbrakt. Politiet var utstyrt med skjold, køller, tåregass og hester.

Blitzerne dro fra området rundt klokka 17.45 uten å ha sluppet inn i bystyresalen.

- Med den ankomsten ble vi nødt til å holde dem ute. Hadde de kommet stille og rolig ville vi sluppet dem inn, sier Myhre.

- Dette er et angrep på våre demokratiske rettigheter. Vi ville inn på møtet for å spre vårt syn på salget av Blitz, som vi er i mot, men hele Borggården var sperret av. Politiet slapp ikke noen inn, sier «Oscar» i pressegruppa ved Blitz til Dagbladet.no.

(Dagbladet.no/NTB)