AVLYSER FRP-REVOLUSJON:  Høyre-leder Erna Solberg mener både Lars Sponheim og Siv Jensen må jenke seg hvis det skal noen fellesborgerlig politikk etter valget. Her Solberg i TV2 sist onsdag sammen med statsminister Jens Stoltenberg. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.
AVLYSER FRP-REVOLUSJON: Høyre-leder Erna Solberg mener både Lars Sponheim og Siv Jensen må jenke seg hvis det skal noen fellesborgerlig politikk etter valget. Her Solberg i TV2 sist onsdag sammen med statsminister Jens Stoltenberg. Foto: TERJE BENDIKSBY, SCANPIX.Vis mer

- 100-dagersrevolusjonen er avlyst

- Jensen og Sponheim må jenke seg hvis det skal bli borgerlig samarbeid, sier Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): - Nei, der var det ikke spesielt mye nytt. Det var overraskende lite konkret og dessto flere utredninger. Så jeg konkluderer med at 100-dagersrevolusjonen er avlyst, sier Høyre-leder Erna Solberg til Dagbladet om Fremskrittspartiets og Siv Jensens 100-dagers plan.

Selv er hun på valgkampturne i Vestfold i dag med gode tall fra Dagbladets partibarometer i ryggen.

Det store spørsmålet for Høyre-lederen er hvordan Fremskrittspartiet har tenkt å gjennomføre 100-dagersplanen sin.

Hun ser bar to muligheter for å få gjennomslag for ikkesosialistisk politikk.

- Må jenke seg
-Det ene er at Høyre fortsetter å vokse fram til valget. Og den andre muligheten er at både Siv Jensen og Lars Sponheim jenker seg i samarbeidsspørsmål, sier Høyre-lederen som planlegger valgkampens eneste fridag i morgen.

Da blir det familietur i marka.

- Bare Erna
Heller ikke valgforsker Frank Aarebrot finner noe nytt i Frps 100-dagersplan.
-Det var jo heller ikke å vente. Jeg må gi Frp ros for presentasjonen. Dette blir som å varme opp grøten og servere landsmøtemenyen to ganger, sier Aarebrot.

Men han fant ikke et eneste tegn til invitasjon om et borgerlig samarbeid etter valget.
- Derfor er Erna Solberg den eneste reelle kandidaten som statsminister basert på et borgerlig samarbeid. Vin i butikkene er ikke akkurat noe forslag som inviterer Kristelig Folkeparti til å medvirke i noe borgerlig samarbeid, påpeker Aarebrot.