100 danske biler i kjempekrasj

Over 100 biler er involvert i en serie kjedekollisjoner på Jylland i Danmark. Tett tåke skal være årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Danmarks Radio skal en være drept og tyve skal være skadd i ulykken. Fortsatt skal folk sitte fastklemt i bilene sine. De beskriver ulykken som en trekkspillulykke.

Sammenstøtene inntraff på E45 ved Vejle, Kolding og Fredericia, sier politiet til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Det begynte med en kollisjon ved Skærup rasteplass mellom Vejle og Fredericia, og denne førte så til en rekke sammenstøt i nordgående retning.

Richard Finnerud fra Ytre Enebakk sitter fast i køen bare noen hundre meter fra ulykkesstedet.

- Jeg har sittet fast her siden kvart over ett. Det er svært tett tåke og sikten er bare femti meter. I tillegg er det vått på bakken, sier han. Finnerud var på vei til Tyskland fra Oslo via Hirtshals.

Han sitter i bilen sin og ser redningsmannskaper og blålys. Flere vogntog har veltet. Han regner med å måtte vente mange timer til.

Motorveien ble sperret i begge retninger. Flere personer sitter fastklemt i biler.

- Dette vil vare i flere timer, opplyser vakthavende ved Vejle Politi.

Kollisjonene inntraff på grunn av tåke. Politiet har foreløpig få detaljer å gi pressen.

- Dette har vi ikke tid til å snakke om, sier politiet til Ritzau.

Ni ambulanser, politi og bergingskjøretøyer er på vei til området, men har flere steder vanskeligheter med å komme fram siden trafikken står bom stille. Et veltet vogntog skaper også store vanskeligheter.

Det danske vegdirektoratet opplyser at det vil ta mange timer før E45 kan åpnes igjen for trafikk. Les meldingen fra vegdirektoratet i Danmark.

Se interaktivt kart og flyfoto fra kollisjonsstedet

Er du i nærheten? - Send oss en epost

MASSEULYKKE: Bilistene blåste i at sikten var på knappe 50 meter på E 45 mellom Kolding og Vejle i dag. Over hundre biler var innblandet i ulykken.